Du er her

Vil ha mer gods på bane

Skognæringen og næringslivsorganisasjoner presenterte forrige uke sine ønsker for å løfte mer gods fra vei til jernbane.
Av Redaksjonen
Publisert 09.01.2017 10:12

På onsdag forrige uke arrangerte NHO, LO og Norges Skogeierforbund et miniseminar om godstransport, og hele 90 stykker deltok.

En stor allianse har samlet seg om Norges Skogeierforbund, NHO og Jernbaneverkets ønsker om at det satses på en «Godspakke for Innlandet» i Nasjonal Transportplan. Pakken innebærer blant annet elektrifisering av strekningen Kongsvinger-Elverum-Hamar. Det skal også bygges moderne fjernstyringsanlegg, krysningsspor, tilsvingere og nye godsterminaler.

– En slik satsing vil gi formidable effekter. Det fører til at kjøretiden tur/retur Hamar – Kongsvinger reduseres med tre timer, samtidig som kapasitet og fleksibilitet øker kraftig. For næringslivet i Nordland, Trøndelag og på Nord-Vestlandet vil «Godspakke Innlandet» åpne for en ny rute for effektiv transport til og fra Sverige og kontinentet, sa Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund under seminaret .

Les mer om seminaret på nettsidene til:

Norges Skogeierforbund

Mjøsen Skog

Viken Skog

 


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

 

 

Nøkkelord