Du er her

Vurderer selvkjørende trucker i Moelven

Moelven har investert 30 millioner kroner i nytt distribusjonssenter på Langmoen i Brumunddal. Oppgraderingen er starten på en ny teknologireise for Moelven, som kan ende med selvkjørende trucker i framtiden.
Av Redaksjonen
Publisert 12.02.2019 06:02

Moelven Langmoen AS er nasjonalt distribusjonssenter for produktene til Moelven Wood. Den nye investeringen i teknologi, bygg og pakkelinje effektiviserer logistikken, slik at distribusjonssenteret er klare til å møte en økt etterspørsel.

– Denne investeringen gir oss et godt fundament for videre vekst og utvikling. Salgsveksten, og det at vi har tatt over noen oppgaver internt i Moelven, sørger for økt volum inn og ut av anlegget tilsvarende 1000 trailere i året, forteller direktør Sven Egil Holmsen, direktør på Moelven Langmoen. Det betyr at årlig vil være totalt 6000 trailere som kommer til Langmoen.


Sven Eggil Holmsen, direktør ved Moelven Langmoen AS, her sammen med logistikkoperatør Marianne Borgen, er fornøyd med den nye hverdagen på lageret. (Foto: Moelven)

Digitalisering

Samtidig med nye bygg og lagerfasiliteter har Moelven Langmoen startet med digitalisering av lageret.  

– Vi innfører digital lokalisering av alle pakker, og vi vil rulle ut dette for hele Langmoens område i løpet av 2019.  I årene fremover vil vi også ta i bruk annen teknologi for å effektivisere logistikken ytterligere. Dette er nødvendig for å tilpasse oss vekst og stadig mer kundetilpassede ordrer, forklarer Holmsen.

– Selvkjørende trucker er et eksempel på teknologi som blir vurdert framover. Vi skal i gang med å utrede muligheten for dette sammen med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet(NMBU) i løpet av året, sier Holmsen.


Nytt distribusjonssenter ved Moelven Langmoen. (Foto: Moelven)

Bedre arbeidsmiljø

Investeringene i nybygg gir også de ansatte bedre arbeidsforhold, siden bedriften flytter flere av oppgavene inn under tak.

– Vi vil at ha trygge og gode arbeidsforhold, og det er en betydelig oppgradering i komfort når flere av oppgavene kan gjøres i ly av snøføyke og nordavind, avslutter Holmsen.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her