penger - bredde

Nytt kalkulasjonsprogram for tømrere

Kalkulasjonsprogrammet Kalk2010 for tømrerarbeider er nå lansert. Det inneholder også egne moduler for mur- og betongarbeider.

Publisert

Ill.foto: Ivar Kvistum

Det er Byggmesterforbundet som tilbyr det nye kalkulasjonsprogrammet.

– Byggmesterforbundet ønsker å være en profesjonell partner for sine medlemmer. Ett av mange tiltak er å utvikle og tilby profesjonelle administrasjonsverktøy for å lette og kvalitetssikre arbeidet ute hos byggmesterne, opplyser Byggmesterforbundet.

Kalk2010 er utviklet av Byggmesterforbundet og dataselskapet Webstep. En bruker- og testgruppe bestående av forbundets medlemmer har også bidratt til å optimalisere kalkulasjonsprogrammet. Forskningsrådet har bidratt med prosjektstøtte.

Det nye kalkulasjonsprogrammet har sin grunnstruktur i det Excel-baserte kalkulasjonssystemet Kalk2001 som ifølge Byggemesterforbundet har vært en av markedets mest brukervennlige kalkulasjonsprogram for tømrere.

– Kalk2010 installeres på lokal maskin ved nedlasting fra nett. Programmet kan brukes uten nettilgang, men tilgang til blant annet oppdateringer, vareinformasjon, bygningsdelbibliotek og prislister gjøres via nettet.

Her er noen av funksjonene som skal gi enklere oversikt og bedre detaljeringsgrad i kalkuleringsjobber:

Noen av funksjonene i Kalk2010:

  • Inneholder en fyldig database med typiske ”arbeidspakker” bygget på flere ulike tariffer og tilbakemeldinger fra brukere.
  • Produktpriser/materialpriser hentes fra prisfiler og brukeren kan innhente sine egne priser fra de fleste leverandører. Videre er det tilrettelagt for at den som bruker programmet fastsetter sine påslag på egen drift, kostnader og inntjening på underleverandører, f.eks. murer, maler, betong, grunnarbeider m.m.
  • Integrasjon mot Norsk Byggtjeneste sin varedatabase (NOBB) og mulighet for å hente data om produkter og materialer derfra, også bilder og tilknyttede PDF-dokumenter. Dette sparer brukeren for mye leting på nettet.
  • Byggmesterforbundet har tilrettelagt og tilgjengeliggjør et rikt malverk for bygningsdelsbibliotek til bruk i kalkulasjoner.
  • Løsningen fanger opp alle viktige delelementer i et prosjekt og har rike rapporteringsmuligheter som sikrer god og trygg kontroll over alle delelementene.

Kalk2010 skal ifølge Byggmesterforbundet gi enklere kommunikasjon og bedre oversikt for alle parter.

– Det blir vesentlig enklere for bedriftene å kommunisere med kunder og oppdragsgivere, og dokumentere oversikt over grunnlaget for kalkulasjonene. Kalk2010 er dermed et viktig virkemiddel i kommunikasjon mellom leverandør og kunde, og bidrar til økt trygghet gjennom bedre oversikt og kontroll for alle parter i leveransen; både byggmesterne som tilbyder og byggherrer som mottakere, samt potensiell avtaleparter, hevder Byggmesterforbundet.

Les mer om Kalk2010 her: www.kalk2010.no

"
Powered by Labrador CMS