Optimera kan nå imøtekomme BREEAM-forespørsler på inventar til kjøkken. AUBO er den første kjøkkenleverandøren i Norden som lever opp til BREEAM-kravene.
Optimera kan nå imøtekomme BREEAM-forespørsler på inventar til kjøkken. AUBO er den første kjøkkenleverandøren i Norden som lever opp til BREEAM-kravene.

Optimera lanserer BREEAM-kjøkken

Optimera fortsetter kjøkkensatsingen og lanserer nå kjøkken fra AUBO som lever opp til BREEAM-kravene.

Publisert

AUBO er en av de største privateide kjøkkenprodusentene i Danmark og representeres i Norge av Optimera og Montér. Det var på forespørsel fra Optimera at AUBO startet arbeidet med å utfordre produsentene til å gjennomføre emisjonstesting og produsere varer for å innfri miljøkravene i BREEAM. Det skriver Optimera i en pressemelding.

Tar miljøansvar

AUBO har nå satt sammen ett stort sortiment for prosjektmarkedet, som har blitt testet og dokumentert for å oppfylle kravene også til BREEAM-Nor (se faktaramme). Kjøkken fra Aubo dekker både de generelle minimumskravene for byggevarer (MAT1-A20), samt strenge krav definert for innendørs luftkvalitet (HEA9/HEA02), skriver Optimera.

– Som selskap har vi et ansvar, som peker både innover og utover. Med AUBO og Optimera sitt store fokus på miljø, tar vi ansvar for at våre produkter ikke belaster kundene sitt inneklima - både til fordel for nåværende og fremtidige generasjoner. Våre kunder skal alltid føle seg trygge når de handler hos oss, og de må vite at de med god og ren samvittighet kan velge produkter fra AUBO. Vi er stolte av å være den første kjøkkenprodusenten i Norden som har tatt miljøet så alvorlig at vi innfrir BREEAM kravene, sier administrerende direktør i AUBO, Torben Andersen i meldingen.

Økt etterspørsel

Optimera kan nå imøtekomme BREEAM-forespørsler på inventar til kjøkken.

– Som vi er kjent med, er det ingen entreprenører frem til i dag som har kunne imøtekomme dette kravet. Når Aubo nå setter standarden for kjøkkenbransjen blir det ikke like enkelt å "sno seg unna" kravet om å innfri BREEAM standarden lenger, sier Jan Rostad, salgsdirektør i Optimera.

Etterspørselen etter miljøvennlige og bærekraftige produkter er stor, og den blir ikke mindre i fremtiden, påpeker han.

– Sertifisering har blitt en viktig del av prosessen med nybygg og store andeler av alle nybygg av næringsbygg i Oslo er nå BREEAM-registrert. I år har det også kommet en ny BREEAM klasse for enkeltbolig- og blokkleiligheter. Vi forventer derfor økt etterspørsel også her, sier Rostad.

Satser på kjøkken

Optimera har de siste årene gjort kjøkken til satsingsområde og nå omsetter selskapet for over 300 millioner på kjøkkenmarkedet. Gjennom flere år har de bygd opp spesialistkompetanse på kjøkken og har nå over 20 kjøkkensentere i sine Montér byggevarehus.

Sentrene betjener både privatpersoner og proffmarkedet, og mange av Optimeras proffkunder benytter Optimeras kjøkkensentre som utstillingsvindu for sine kunder igjen. Optimera har valgt å satse fullt og helt på én kjøkkenleverandør; nettopp AUBO.

(Pressemelding)

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  BREEAM sertifiseringen er verdens eldste miljøsertifisering og det er den mest utbredte sertifiseringen i Europa. Et BREEAM-prosjekt tar for seg alt fra planleggingsstadiet, gjennomføring og drift av bygningen, i et livsløp. Markedet viser at et "BREEAM" bygg har en høyere markedsverdi og de er vesentlig mer attraktive i det norske markedet. Kort oppsummert er et BREEAM prosjekt et miljøprosjekt fra A til Å.

  I Norge stilles enda høyere krav til bærekraftighet. Her brukes derfor BREEAM-Nor, som er tilpasset norske forhold og er den eneste sertifiseringen for bærekraftige bygg i dag. BREEAM- Nor er utviklet av Norwegian Green Building Council i samarbeid med diverse aktører i bygg- og eiendomsbransjen.

  Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med mer enn 160 utsalgssteder og 10 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Logistikk, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Flisekompaniet og Byggi. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain, som har 170 000 medarbeidere i 67 land og er Europas største distributør av byggevarer.

  (Kilde: Optimera)

  Powered by Labrador CMS