Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL.
Jon Sandnes, administrerende direktør i BNL.

– Smittevernet må komme først!

– Nå som smitten øker og vi opplever stadig strengere tiltak fra både myndigheter sentralt og lokalt, må byggenæringen heve guarden enda høyere, sier administrerende direktør Jon Sandnes i BNL.

Publisert

– Mitt råd til hele næringen er å sette seg godt inn i de gjeldende og oppdaterte smittevernreglene og være gode på å dokumentere at man følger de. Vi har full forståelse at det er krevende, men alternativet er økt smitte og forsinkelser i prosjekter, sier Jon Sandnes på BNLs nettsider.

Nytt format på smittevernsveileder

BNLs inntrykk hittil er at næringen har vært flinke til å tilpasse seg koronatiltakene i løpet av disse månedene.

– Nå som en ny bølge skylder over landet, så er det viktig at det gode arbeidet fortsetter, sier Sandnes.

Fredag publiserte BNL nytt format på smittevern på byggeplass

– Vi har også lagt ut relevant informasjon på bnl.no om den siste koronaforskriftsendringen som var gjeldende fra i går, blant annet hvordan svenske og finske pendlere blir berørt. Det ligger også masse nyttig informasjon om karantene og permitteringsregelverket som kan være svært relevant på Arbinn.no, sier Sandnes.

Trenger hjelp til å tolke forskriftene

BNL-sjefen er godt kjent med at nye forskrifter og regler er krevende for mange bedrifter å sette seg inn i.

– Vi merker stort trykk fra medlemsbedrifter som trenger hjelp til å tolke forskriftene. Vårt overordnede råd er at bedriftene er flinke til å dokumentere at dere følger reglene. Dette er det også varslet tilsyn på lokalt, sier han.

BNL mener det er viktig å fortsette å holde hjulene i gang i hele næringen.

– Det betyr at det må være trygt å komme på jobb uansett i hvilket marked man er i og at man også sørger for at kundene er trygge. Vi har også oppdatert sjekkliste for håndverkere på oppdrag og for kunder, avslutter, han.

(Kilde: bnl.no)

Powered by Labrador CMS