Foto: Anke Menge
Foto: Anke Menge

Optimera Marine leverer kryssfiner til skip

Optimera Marine skal levere brannhemmende kryssfiner til den nye innredningen i hurtigruteskipet MS Nordnorge.

Publisert

Det er selskapet Famos fra Polen som skal lage innredning til MS Nordnorge og det er i forbindelse med dette at de ønsker å bruke de nye brannhemmende Fireshield kryssfinérplatene Optimera Marine leverer.

Brannsikre møbler

Optimera samarbeider med Glassolutions, Weber, Isover, Vetrotech og Brødrene Dahl mot marine gjennom Saint-Gobain Marine Applications. Sammen leverer de innredningsplater, gulvsystemer, isolasjon, glass, rør og ventiler til maritim industri. Selskapet opplever en økende etterspørsel etter sine produkter og løsninger i inn- og utland, skriver Optimera i en pressemelding.

― MS Nordnorge er ett av fire skip som skal få nytt inventar. Dette er en stor og viktig ordre for oss. Vi er også med i konkurransen om oppdragene med de to nye hurtigrutene som skal bygges på Kleven Verft med Rolls-Royce design, men der er ikke tildelingen gjort ennå, sier Salgssjef i Optimera Marine Daniel Garden i meldingen.

Garden forteller at produktet det her er snakk om er brannimpregnert poppelkryssfinér, hvor hvert finérlag impregneres før det presses sammen og pusses. Sluttproduktet skal denne gangen brukes til å lage brannsikre møbler på Hurtigruten.

Har samarbeidet tidligere

Optimera Marine og Famos har samarbeidet om leveranser tidligere. Blant annet en tidligere leveranse til Hurtigruten Nordkapp.

― Vi har et godt samarbeid med Famos som er nøye med hvilke leverandører de slipper til. Dette er en kvalitetsleverandør som krever det beste fra sine samarbeidspartnere. Vi skal sørge for at de blir fornøyd med både kvalitet, service og leveringstid også denne gangen, avslutter Garden.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om


Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 152 utsalgssteder, 1900 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter 
Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene, Byggi, Flisekompaniet og Montér.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

(Kilde: Optimera)

Powered by Labrador CMS