Treindustrien 6/2018 er på vei

NYTT NUMMER: – Dette er Norges mest brannsikre bygg, og det må vi kle med gips! sukker Arthur Buchardt. Da landbruksminister Bård Hoksrud besøkte Mjøstårnet, slo han et slag for bedre byggeforskrifter. Se hva du kan lese om i Treindustrien 6/2018 her.

Publisert

Treindustrien 6/2018 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Gode tider i vente
«Noen liker å regne i kakestykker. Hvis vi gjør det, kan vi konstatere at tre tar et større kakestykke, men også at hele kaken blir større.»
Les lederen her

Tvinges til å kle brannsikkert tre med gips
Det tok ikke lange tiden fra Bård Hoksrud ble utnevnt til landbruksminister til han besøkte Moelven. Først Moelven Våler, og noen uker senere kom han til topps i Mjøstårnet. Der ble han møtt med en hoderystende bønn om å påvirke regjeringskollega Monica Mæland til å endre utdaterte byggeregler.
– Dette er Norges mest brannsikre bygg, og det må vi kle med gips! sukker Arthur Buchardt.

Slåss for å nå igjen stål og betong
Tradisjonell tenking i byggebransjen er den største utfordringen for den som vil bygge mer i tre, konstaterer Jakob Trøan i Alvdal Skurlag.

TEMA: OVERFLATEBEHANDLING

120 gram per kubikk
120 gram impregnering per kubikkmeter gran. Det er alt som skal til for å beskytte treet. – Vi selger alt treet som kommer inn, sier produktsjef Nis Skovholt i Superwood.

Støtter håndverk med maskiner
Corinor vokser med tre. Nå har benkeplateprodusenten investert jevnt og mye i maskiner som kan gjøre jobben lettere for håndverkerne og behandle overflaten bedre og raskere.

Mer tre betyr mer brannmaling
Når flere vil bygge i tre, betyr det også at flere trenger brannmaling. – Interessen fra treindustrien er økende, ikke minst til alle massivtrehusene som skal bygges, forteller teknisk sjef Roar Kopperud i Teknos.

Ingen vei utenom
De har strittet imot, men nå ser entreprenørene at de bare er nødt til å lære seg massivtre.

NM-gull til «@mobelsnekker»
Han er årets lærling to ganger og @mobelsnekker på Instagram. Nå er Elias Teinum norgesmester, også.

Forbedrer virkeligheten
Du ser virkeligheten og tegningene samtidig og får hjelp av dataspillene til å bygge. Velkommen til den digitale fremtiden.

Mer fart i industrikundene
Aven i Holmestrand merker at det er fart i industrien. Kundene som slet for et par-tre år siden, er tilbake for fullt.

Håndbok i treemballasje
Tre er lett og solid materiale for emballasje. Svenskt Trä har laget en egen emballasjehåndbok for å lære flere å pakke inn produkterne sine i tre.

FASTE SIDER:

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Se hva vi skriver om her