Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker.  (Foto: Optimera AS)
Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker. (Foto: Optimera AS)

Optimera overtar Tysnes elementfabrikk

Skaper 30-40 nye arbeidsplasser i Tysnes.

Publisert

Optimera AS har de siste årene styrket sin tilstedeværelse kraftig innenfor markedet for takstoler, konstruksjonspakker og bygningsellementer. Nå går de inn som hovedaksjonær i det nystartede selskapet Optimera Prefab Vest AS sammen med Byggmester Hitland (Hitland gruppen AS) og entreprenøren Fronta (Fronta invest AS). Det forventes at denne satsningen skaper 30-40 nye arbeidsplasser i Tysnes.

Investerer i nytt anlegg

Optimera Prefab Vest AS vil etableres der Fronta tidligere har hatt elementfabrikk på Tysnes. Det nye selskapet investerer i nytt anlegg for produksjon av takstoler og vil forbedre det eksiterende anlegget for produksjon av elementer. Selskapet har startet ansettelsesprosessen og vil være i gang med produksjon under nytt navn fra juni 2016.

‒ I første omgang vil vi tilby elementer og takstoler, men mer tradisjonelle precut- og kontruksjonspakker vil også bli tilbudt etter hvert. Selskapets produkter vil hovedsakelig bli markedsført gjennom Optimera og Montér, forteller direktør i Optimera Byggsystemer, Stene Bergsløkken i en pressemelding.

Et marked i sterk vekst

Bygging med elementer erstatter i økende grad den tradisjonelle plassbyggingen der man kapper og tilpasser på byggeplassen. Optimerasystemet leverer skreddersydde elementer, konstruksjonspakker og takstoler til byggmestere, entreprenører og boligprodusenter.

Klimaendringer, miljøhensyn og stadig større krav til energieffektive og tette bygg bidrar til at skiftet fra plassbygging til konstruksjonspakker nå skjer raskere enn mange kanskje klarte å forutse. Markedet opplever nå en tydelig økning i etterspørselen etter ferdige byggingsellementer og konstruksjonspakker, skriver Optimera i pressemeldingen.

Investerer for vekst

Optimera Byggsystemer opplyser at selskapet har en tydelig vekststrategi og omsetter nå for ca 330 millioner innenfor elementer, precut og konstruksjonspakker. Etableringen i Tysnes bidrar til å befeste selskapets posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Bergsløkken forteller at det investeres betydelige midler når man nå starter opp igjen produksjonen på Tysnes og det investeres for betydelig vekst.

– Jeg føler vi er godt rigget nå, men vi anslår veksten for denne type produkter til å være langt høyere enn for byggevarer forøvrig. Det er godt drag i markedet og jeg ser ikke bort fra at jeg kan melde flere positive nyheter i løpet av året, sier en offensiv Bergsløkken.

God lokal forankring

Etableringen på Tysnes er et samarbeid mellom Optimera og de lokale selskapene Byggmester Hitland og entreprenøren Fronta. Optimera er i dag et landsdekkende selskap med stor distribusjonskraft og Bergsløkken forteller at han er veldig fornøyd med den lokale forankringen og kunnskapen de nye samarbeidspartnerne har. Bjarte Litlabø er ansatt som daglig leder av det nye selskapet.

‒ Dette er et sterkt team, her har vi en lokal forankring og eiere som kjenner både produktene og markedet godt. Det vi kan være med å skape nye arbeidsplasser og aktivitet i lokalene i Tysnes sammen med så dyktige samarbeidspartnere er veldig hyggelig, avslutter Bergsløkken.

Optimera Byggsystemer har nå produksjonssteder på Ilseng, Andebu, Stangeland og Tysnes.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS