Optimera blir en ledende aktør innen markedet for flis og tilbehør etter oppkjøp av Flisekompaniet. Adm. dir. i Optimera Asbjørn Vennebo (t.h) og adm. dir. i Flisekompaniet Raymond Lund( t.v)
Optimera blir en ledende aktør innen markedet for flis og tilbehør etter oppkjøp av Flisekompaniet. Adm. dir. i Optimera Asbjørn Vennebo (t.h) og adm. dir. i Flisekompaniet Raymond Lund( t.v)

Optimera kjøper Flisekompaniet

Optimera tar en viktig posisjon i markedet for flis og tilbehør etter oppkjøp av Flisekompaniet.

Publisert

– Dette styrker vår posisjon som totalleverandør og produktspesialist i markedet. Felles kundegrunnlag og fysisk tilstedeværelse i våre satsningsområder gjorde dette veldig attraktivt. Her får vi merverdier våre kunder vil sette pris på, sier administrerende direktør Asbjørn Vennebo i Optimera.

Flisekompaniet er en landsdekkende kjede med 26 utsalg fra Alta i nord til Sandnes i sør. Kjeden hadde i 2015 en omsetning på over 400 millioner kroner.

Dagens merkenavn videreføres

Flisekompaniet skal fortsette under eget merkenavn og det er i første omgang kunden som vil merke oppkjøpet med at de får tilgang til et større spekter av produkter og tjenester. Optimera har lykkes med å ta spesialistrollen innen flere kategorier de siste årene og Vennebo forteller at man i tiden fremover skal fokusere på kompetanseoverføring slik at man raskt drar videre i samme retning også innenfor dette forretningsområdet.

‒ Flisekompaniet har gjort det bra de siste årene og kjeden har i dag cirka 170 høyt kvalifiserte ansatte. Nå skal vi lære av hverandre og overføre kompetanse der vi er gode i dag. Som organisasjon er vi trent til raskt å sette oss inn i nye forretningsområder. Vi er langsiktige i alt vi gjør og skal bruke den tiden vi trenger for å bli den foretrukne spesialisten også på flis og tilbehør, sier Vennebo.

En naturlig oppkjøpskandidat

Optimera er en totalleverandør som dekker både prosjekt, bedrift- og privatmarkedet gjennom sine avdelinger. Flisekompaniet behersker også denne mangekampen. I følge Vennebo har Optimera fulgt selskapet med interesse over lengre tid og de var en naturlig oppkjøpskandidat når muligheten nå åpnet seg. Ser man på de lange linjene så har Flisekompaniet over tid vokst med rundt åtte prosent hvert år de siste ti årene. Flisekompaniet oppnådde i 2015 EBITA på 22 millioner og selskapet består i dag av 11 franchise-medlemmer i tillegg til 15 egeneide butikker.

Flisekompaniet har i likhet med Optimera rustet seg godt for det digitale skiftet som nå treffer markedet. De har satset hardt på digitale løsninger som hjelper kunden med prosjektstyring og beslutningsunderlag. Dette har vært en stor suksess og de fremstår i dag som ledende på dette området i sitt marked.

Ledelsen blir med videre

Raymond Lund er administrerende direktør i Flisekompaniet. Han blir med videre og forteller at han er fornøyd med at selskapet han leder nå blir en del av Optimera. ‒ Synergiene virker helt åpenbare. Nå får vi inn en sterk industriell eier som forstår både markedet vi opererer i og måten vi er organisert på. Sammen blir vi enda sterkere på totalløsninger for våre kunder og det blir en veldig spennende tid fremover, sier Lund.

– Vi er veldig glad for at ledelsen blir med videre og ser frem til å skape de beste kundeløsningene for våre kunder sammen med så mange kompetente mennesker. Det passer oss også godt at selskapet har en tilstedeværelse i Oslo, Bergen og Trondheim som alle er områder der vi satser på vekst de neste årene, avslutter Vennebo.

Overtakelse er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet som ventes å foreligge i løpet av august/september 2016.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 152 utsalgssteder, 1900 ansatte og over 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten innbefatter

Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér og Byggi.

Montér er Optimeras kjedekonsept for gjør-det-selv-markedet, byggmestere og håndverkere.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.

Powered by Labrador CMS