Fra venstre: Ole Schei Hansen, salgsdirektør industri i Fritzøe Engros, Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer og Espen Randsted, administrerende direktør i Fritzøe Engros. (Foto: Norske Trevarer)
Fra venstre: Ole Schei Hansen, salgsdirektør industri i Fritzøe Engros, Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer og Espen Randsted, administrerende direktør i Fritzøe Engros. (Foto: Norske Trevarer)

Historisk samarbeidsavtale mellom Fritzøe Engros og Norske Trevarer

Skal bidra til gjensidig utvikling, deling av kunnskap og muligheter.

Publisert

Under De Norske Trevaredagene som foregår i Bergen i disse dager, inngår Fritzøe Engros AS og bransjeforeningen Norske Trevarer et historisk samarbeid over tre år. Formålet er gjensidig utvikling, deling av kunnskap og muligheter i et marked som viser stor appetitt på treet i arkitektur, design og miljø, skriver de i en pressemelding.

– Skal ta tilbake markedsandeler

– Med sine lange tradisjoner og sterke posisjon i markedet vil Fritzøe Engros AS og dets ledelse bli en svært viktig samarbeidspartner i vår strategi, sier Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer.

Bransjeforeningen har et aktivt styre, og framover skal administrasjonen utvides med bredere kompetanse innen fag, forretningsutvikling og markedsføring.

– Vi skal styrke vår posisjon som trearbeidende industri med gode verdier, stolte håndverkere og et bærekraftig eierskap – også til treet som materiale, sier olsen.

Målet med avtalen er å styrke den felles evnen til økt innovasjon, utvikling og vekst. «Vi skal ta tilbake markedsandeler og vi skal ta en ledende og drivende posisjon i bruken av treet og som et viktig bidrag til norsk kulturarv.» heter det i pressemeldingen.

Viktig bidrag til bærekraftig miljø

– Fritzøe Engros AS har vært leverandør til trevaremarkedet i Norge i mange år. Når det inviteres til nye ideer, mer innovasjon og økt synlighet i markedet, synes vi dette er svært interessant å få delta i og at vi sammen skal utvikle dette sporet over en lengre periode, sier administrerende direktør i Fritzøe Engros AS, Espen Randsted.

Han tror norske bedrifter i dette segmentet har en spennende framtid foran seg

– Disse bedriftene er nok et mye viktigere bidrag i arbeidet med et bærekraftig miljø enn de er kjent for. Da kaster vi oss rundt og sier ja til felles satsing, sier han.

Under Trevaredagene i Bergen 29. og 30. januar signerer partene en 3-års avtale.

Norske Trevarer inviterte

– Norske Trevarer inviterte oss som leverandør til å være med på en stor satsning de neste tre årene. Ideene og troen på at bransjeforeningen Norske Trevarer og vi i Fritzøe Engros AS kunne tilføre hverandre både utvikling og muligheter hadde vi felles, og vi syntes dette var ett svært interessant prosjekt, sier Ole Schei Hansen, som er salgsdirektør innen industri i Fritzøe Engros AS.

– For oss er trevarebransjen i Norge og medlemmene i Norske Trevarer en helt vesentlig kundegruppe, og vi ser fram til å samarbeide tett med bransjeforeningen de neste årene, avslutter han.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Fritzøe Engros AS er en av landets største importører av trebaserte plateprodukter, heltreprodukter og andre innsatsvarer til den norske trevareindustrien og byggevarehandel. Selskapet eies i sin helhet av Treschow Fritzøe AS i Larvik og hadde i 2019 en omsetning på ca. 800 millioner.

Norske Trevarer er en bransjeforening for norske trevarebedrifter. Foreningen består av 4500 medarbeidere og mer enn 400 lærlinger. Medlemmene omsetter for ca 8,3 milliarder kroner (2019).