Hunton trefiberisolasjon. (Foto: Hunton)
Hunton trefiberisolasjon. (Foto: Hunton)

Hunton bygger ny fabrikk på Gjøvik

Hunton Fiber AS etablerer en ny fabrikk for produksjon av trefiberisolasjon på Gjøvik.

Publisert

– Med trefiber fra vår egen norske granskog blir vi produsent av den mest naturlige isolasjonen i markedet, uttaler en fornøyd Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton Fiber AS i en pressemelding.

Et grønnere alternativ

Det Gjøvik-baserte selskapet har produsert bærekraftige byggsystemer basert på tre og trefiber i 127 år. I dag er Hunton en ledende leverandør av miljøvennlige og energieffektive løsninger.

– Med en investering i nytt produksjonsanlegg ønsker vi å tilby et grønnere alternativ til tradisjonelle isolasjonsprodukter, sier Jebsen.

Nye arbeidsplasser

Fabrikken vil bygges i Skjerven Næringspark i Hunndalen, og investeringen blir på 100-120 millioner kroner.

Planlagt produksjonsstart er senest 2018, og med 40-60 nye arbeidsplasser vil den nye fabrikken omsette for 250-300 millioner kroner årlig, anslår selskapet. Fabrikken vil bruke opp til 70 000 m3 granflis per år

– Lavere CO2-fotavtrykk

Isolasjon basert på trefiber har unike egenskaper både når det gjelder varmelagring og fukttransport, ifølge Arne Jebsen:

– Siden produktet lages av treflis, som er et kortreist overskuddsmateriale blant annet fra trelastproduksjon, vil isolasjonen vår ikke bare bidra til et sunt hjem og et godt inneklima, men også til et lavere CO2-fotavtrykk, uttaler Jebsen. – Å benytte et fornybart materiale som tre i isolasjon, er et viktig bidrag i det grønne skiftet.

Den mest bærekraftige

Hunton har en lang historie innen tre og trefiber.

– Å være en troverdig produsent som er tilstede og fremtidsrettet er viktige verdier for selskapet. Med styrebeslutningen i dag forsterker vi vår tilstedeværelse på Gjøvik, og med et helt nytt og moderne produksjonsanlegg på innlandet vil vi levere den mest bærekraftige isolasjonen på det norske markedet, uttaler Jebsen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Fakta om Hunton

  • Etablert i 1889 på Gjøvik
  • Ledende innen produksjon og salg av trefiberbaserte produkter og systemer for bygg
  • Hovedkontor på Gjøvik
  • Hadde i 2015 en omsetning på 381 MNOK og et resultat på ca 30 MNOK.
  • 130 ansatte.
  • Fabrikker på Gjøvik, Skreia og Olsfors (Sverige)
  • Salgskontor i Asker, Helsinki og Malmø
  • Administrerende direktør Arne L. Jebsen
  • Hovedaksjonær er Skog Holding AS (93%), ansatte (7%)
Powered by Labrador CMS