Illustrasjonsfoto: Martinsons
Illustrasjonsfoto: Martinsons

Først med svanemerket massivtre

Svenske Martinsons er først ut med å tilby byggemateriale i krysslimt tre som er miljøsertifisert hos Nordisk Miljømerking.

Publisert

Miljømerkingen er resultatet av et langsiktig bærekraftarbeid som blant annet har omfattet miljøsertifisering av råvarer samt bruk av vannkraft, skriver Martinsons på sine nettsider.

– Et sterkt signal til markedet

– Vi er stolte over å kunne tilby svanemerkede byggevarer. Det er et bevis på at vi har gjort mye riktig i bærekraftarbeidet vårt, samtidig som det er et sterkt signal til markedet, sier Per Lundgren, som er miljø- og kvalitetskoordinator hos Martinsons.

Martinsons skriver at massivtreelementene som er miljømerket med Svanen er blant de mest miljøvennlige på markedet. For å oppnå Svanemerket må produktet oppfylle krav om blant annet miljøsertifiserte råvarer og lang holdbarhet.

Stor interesse for svanemerkede bygg

Josephine Jansson, produktspesialist hos Miljömärkning Sverige, som har ansvaret for den svenske svanemerkingen, sier at det er stor interesse for svanemerkede bygg.

– Derfor er det veldig positivt at Martinsons sine krysslaminerte treprodukter oppfyller kravene våre. Stadig flere i Sverige bor i svanemerkede boliger, og antallet svanemerkede boliger og barnehager økte med 54 prosent det siste året, sier hun.

Martinsons har produsert byggematerialer i krysslimt tre i mer enn ti år, og utvidet i fjor med en produksjonslinje som tredoblet kapasiteten.

Les mer om Martinsons’ miljømerking på nettsidene deres

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her