Markant økning i eksporten

Dører og bad med størst vekst.

Publisert

Det viser eksport- og importtalene for norsk trevarebransje for første halvår 2020, som omtales på nettsidene til foreningen Norske Trevarer.

– Sammenlignet med tallene fra i fjor, har norsk trevarebransje hatt en økning i eksporten på 16 prosent i første halvår i år. Dette er veldig hyggelige tall, sjøl om det er en økning også i importen, sier Ole Olsen, styreleder i Norske Trevarer.

Statistikken omfatter kategoriene dører, vinduer, garasjeporter, karmer, kjøkken, garderobeskap, bad og trapper, og viser en samlet eksport innen disse områdene på godt og vel 165 millioner kroner for første halvår i år.

Innen kategorien innerdører har eksporten økt med 63 prosent sammenlignet med i fjor, fra godt og vel 40 millioner kroner til 66 millioner kroner. Også på ytterdører er det en markant vekst (40 prosent) i eksporten sammenlignet med første halvår i fjor.

– Også innen kjøkken og bad ser vi en markant økning i eksporten i forhold til i fjor. Samtidig ser vi en markant nedgang i eksporten av vinduer, men vi skal likevel glede over en betydelig samlet vekst i eksporten fra norske trevareprodusenter, kommenterer styrelederen i Norske Trevarer.

Les mer på norsketrevarer.no

Powered by Labrador CMS