Nativo® Trefiberisolasjon er et miljøvennlig produkt, det er produsert av overskuddsmateriale fra trelastproduksjon. (Foto: Hunton)
Nativo® Trefiberisolasjon er et miljøvennlig produkt, det er produsert av overskuddsmateriale fra trelastproduksjon. (Foto: Hunton)

Fra Hunton til Nativo

Skal skape ny nordisk merkevare innen fornybar isolasjon med Nativo.

Publisert

Som en del av satsningen på en naturlig isolasjon endrer Hunton nå selve produktnavnet; Hunton Trefiberisolasjon blir Nativo® Trefiberisolasjon.

Hunton ønsker å bygge en merkevare rundt det nye navnet i Norden, skriver selskapet i en pressemelding. Målet er at proffer og forbrukere skal oppfatte det som det naturlige og miljøvennlige valget.

Hensikten med navneskiftet er å gjøre kundene klar over at det finnes et naturlig og fornybart isolasjonsalternativ. (Foto: Hunton)
Hensikten med navneskiftet er å gjøre kundene klar over at det finnes et naturlig og fornybart isolasjonsalternativ. (Foto: Hunton)

Navn og logo vises for første gang frem under byggevaremessen Bygg Reis Deg i Lillestrøm 18.–21. oktober, og skal også lanseres i de andre nordiske landene.

– Vi valgte navnet Nativo® fordi vi ønsker at publikum skal forbinde produktet vårt med ord som naturlig og miljøvennlig. Nativo henspiller på de engelske ordene «nature» og «native» og de norske ordene «natur» og «naturlig». Betydningen handler om nærhet til naturen og produktegenskaper som er bra for miljøet, kundene og samfunnet generelt. Vi skal bygge en nordisk merkevare som står for kvalitet og miljøvennlige og sunne verdier, sier Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Nativo® Trefiberisolasjon er et miljøvennlig produkt, det er produsert av overskuddsmateriale fra trelastproduksjonen og er 100 prosent fornybart.

Bruk av trefiberisolasjon gir godt arbeidsmiljø for den som monterer isolasjonen; den gir verken irritasjoner, kløe eller utslett. I tillegg gir den et godt inneklima for de som skal leve i huset.

Trefiberisolasjon har en unik varmelagringsevne som gir jevne og stabile innetemperaturer året rundt. Ettersom trefiberisolasjon er et hygroskopisk materiale, vil den oppta, transportere og avgi fukt ut av konstruksjonen i vegger og tak, i takt med fuktighetsendringer i omgivelsene. Disse egenskapene gjør at isolasjonen tåler det tøffe norske klimaet svært godt.

De myke fibrene, og massetettheten per m3 gjør i tillegg trefiberisolasjon til et lyddempende materiale.

Nativo® Trefiberisolasjon kan brukes i både vegger, tak og gulv, og finnes både som formstabile plater og løs innblåst trefiber.

Hunton investerer over 200 millioner kroner i en ny fabrikk på Gjøvik som skal stå ferdig i 2018. Der skal det produseres trefiberisolasjon på kortreiste råvarer og ren norsk energi.

(Kilde: Hunton)

Powered by Labrador CMS