Fabrikksjef Tom Wasenden, statsminister Erna Solberg og administrerende direktør og hovedeier i Hunton, Arne JebsenArne Jebsen, sto for åpningen av den nye fabrikken. (Foto: Hunton)
Fabrikksjef Tom Wasenden, statsminister Erna Solberg og administrerende direktør og hovedeier i Hunton, Arne JebsenArne Jebsen, sto for åpningen av den nye fabrikken. (Foto: Hunton)

Statsministeren åpnet ny Hunton-fabrikk

Hunton åpnet i dag det nye produksjonsanlegget for kortreist trefiberisolasjon på Gjøvik. Fabrikken ble innviet av statsminister Erna Solberg.

Publisert

Hunton har de siste årene hatt et ønske om å flytte produksjonen av isolasjonsproduktet Nativo Trefiberisolasjon hjem til Norge. Og fra i dag kan selskapet tilby helnorsk isolasjon til det nordiske markedet.

– Hunton øker produksjonen, forbedrer teknologien og effektiviteten. Dere viser at det både er mulig og lønnsomt å velge Norge som produksjonssted. At produksjonen hentes hjem igjen betyr også at den totalt sett blir mer miljøvennlig. Fornybar kraft og kortreist råstoff gir grønnere produksjon, sa statsminister Erna Solberg i sin tale under åpningen, ifølge en pressemelding fra Hunton.

– Slik som Gjøvik kommune legger forholdene til rette, er Innlandet et utmerket sted å drive industri. Her er rammevilkårene gode for å produsere førsteklasses norske produkter, for et stadig mer krevende nordisk marked, sier administrerende direktør og hovedeier i Hunton, Arne Jebsen.

Produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40 000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året. (Foto: Hunton)
Produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40 000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året. (Foto: Hunton)

Vil tjene penger, men tenker miljø

Byggingen av det 3200 kvadratmeter store produksjonsanlegget i Skjerven industripark på Gjøvik startet på høsten 2016. I bygget er det brukt materialer som massivtre og trefiberisolasjon. Åpningen av fabrikken i dag er en viktig milepæl i Huntons 130 år lange historie med stor betydning for norsk eksportindustri og lokal verdiskapning i Innlandet, heter det i meldingen.

– Som bedriftseier har man et stort ansvar, ikke bare for våre ansatte, våre naboer, kunder og leverandører, men også for fremtidige generasjoner. Miljø- og klimautfordringene tar vi meget alvorlig i Hunton, samtidig som vi skal tjene penger, sier Frederik W. Mowinckel.

Vil omsette for 300 millioner kroner

Selve produksjonsanlegget har en kapasitet på opptil 40 000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året, både i form avisolasjonsmatter og blåseisolasjon. Det langsiktige målet er å nå en omsetning på 250-300 millioner kroner per år ved full kapasitet.

– Regjeringens politikk er å legge til rette for økt konkurransekraft, for verdiskaping og innovasjon. Slik at det kan utvikles bærekraftige og miljøvennlige produkter og løsninger. Men det er industrien som skaper verdiene og arbeidsplassene, sa statsministeren i talen.

Kortreist og naturlig isolasjon

Nå som all produksjon av Nativo Trefiberisolasjon er flyttet hjem til Gjøvik, har isolasjonen fått Huntons eget kvalitetsmerke «Norwegian made». Dette er en bekreftelse på at isolasjonen er fremstilt av treflis fra norske skoger – en fornybar, kortreist og bærekraftig råvare. Isolasjonen bidrar dermed ikke bare til et godt inneklima, men også til et lavere CO2-fotavtrykk, skriver Hunton.

– Hunton har gjennom imponerende 130 år vist kreativitet og pågangsmot, de har alltid videreutviklet seg og kommet med nye produkter. Det viser at for den som ser og som tør å satse, fins det alltid industrielle muligheter, sa Erna Solberg i sin tale under åpningen og gratulerte Hunton og Gjøvikregionen med den nye fabrikken.

(hunton.no)

Du kan lese mer om åpningen og fabrikken i Treindustrien nummer 2/2019.
Her kan du bestille abonnement

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Hunton er en av Nordens ledende produsenter av trefiberbaserte produkter til bygg- og anleggsbransjen. Selskapets miljøvennlige løsninger gjør det enkelt for kundene å innfri byggetekniske krav og er bra for klimaet. Hunton ble stiftet i 1889. Primærmarkedet er Norden. Hunton har i dag 120 ansatte i fire land med produksjon på Gjøvik og i Olsfors i Sverige, samt salgsavdelinger i Asker, Malmø og Turku. Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 461 mill. kroner.

Powered by Labrador CMS