Planter nye trær for det som bygges

Oslotre AS planter nye trær som tilsvarer mengden tømmer de bruker i hvert av sine byggeprosjekter.

Publisert

Den grunnleggende forutsetningen for CO₂ -nøytraliteten til treverket er at trærne blir produsert bærekraftig, skriver konsulentselskapet i en pressemelding.

Oslotre har nå inngått et samarbeid med organisasjonene Plant For The Planet og The Trillion Tree Campaign. Her forplikter de seg til å plante nye trær som tilsvarer det antall kubikkmeter med trematerialer de bruker i byggeprosjektene sine. Dette skal føre selskapet nærmere målet sitt om null karbonutslipp fra bygningene sine, skriver de.

Bygninger og bygningssektorene samlet er ansvarlige for 36% av det globale energiforbruket og nesten 40% av totale direkte og indirekte globale CO₂-utslipp. Dette inkluderer bygningsdrift (28%) og karbonfotavtrykk fra byggematerialer (11%), skriver Oslotre.

Videre skriver de:

Å plante trær er en naturlig reaksjon på miljøproblemene vi alle har skapt. I stedet for å sitte stille og vente på at ny teknologi skal bli oppfunnet, kan vi starte med å plante trær.

Årsaken til dette er at trær fjerner CO₂ fra luften når de vokser. Treet lagrer karbonet, og når treverket blir brutt ned ved for eksempel å brenne eller råtne, frigjøres den samme mengden CO₂, igjen for å bli absorbert av andre trær i vekst.

Når du bygger med tømmer, blir karbonet som er fanget av treet under vekst låst i bygningsmaterialet. 1 m3 tømmer binder tilsvarende ca. 0,8 tonn karbondioksid (CO₂)

Ved å bygge solide og varige bygninger av trebaserte materialer, kan karbon lagres i bygningene våre, og i fremtiden kan byer fungere som karbon-lagringsenheter i stedet for karbon-utslippere.

Vi inviterer alle våre venner, kolleger og samarbeidspartnere innen byggenæringen til å bli med på dugnaden.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om