– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier. (Foto: Maxbo)
– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier. (Foto: Maxbo)

Ny gulvtype utfordrer parkett og laminat

– Det er uvanlig at et nytt produkt selger så mye i løpet av så kort tid, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier. Han tror på en dobling i salget i 2020.

Publisert

Høsten 2018 startet Maxbos butikker å selge herdet tregulv, og i løpet av ett år har herdet tregulv tatt 10 prosent av Maxbos salg av gulv.

– Flere ganger sterkere enn andre tregulv

Produktet er et alternativ til de populære gulvtypene parkett og laminat. Gulvet er produsert med en ny og patentert teknikk som gjør overflaten flere ganger sterkere enn andre tregulv, skriver Maxbo i en pressemelding.

En ny og patentert teknikk gjør overflaten flere ganger sterkere enn andre tregulv. (Foto: Bjelin)
En ny og patentert teknikk gjør overflaten flere ganger sterkere enn andre tregulv. (Foto: Bjelin)

– Mange er begeistret for de brede bordene til herdet tregulv, det får flere til å stoppe opp ved produktet. I tillegg liker folk fargen, at det er enkelt å legge og den enestående slitestyrken. Slitestyrken gjør at herdet tregulv egner seg for alle husets rom, også rom med stor gjennomfart, sier Jørn Lorentzen som er ansvarlig for gulv på Maxbo Stormarked Lier.

Tror på dobling i 2020

På under ett år har omsetningen av herdet tregulv vokst til å utgjøre rundt ti prosent av alle gulv Maxbo-butikkene selger, og andelen vokser fortsatt. De kalde vintermånedene er høysesongen for å legge gulv og salget har særlig økt i høst.

– Nordmenn er ofte skeptiske til helt nye produkter, derfor er det overraskende hvor raskt inntog herdet tregulv har gjort. Folk blir mer og mer oppmerksom på herdet tregulv og utover i 2020 tror jeg salget kan komme til å doble seg her hos oss, sier Jørn Lorentzen på Maxbo Stormarked Lier.

Bærekraftig produksjon

Maxbo leverer herdet tregulv av den svenske typen Bjelin, som Fredrikstad-selskapet Profag har agenturet på. Det herdede topplaget i gulvet er laget med en trefiberpulverblanding, som gjør det ekstra slitesterkt.

– Herdet tregulv så dagens lys fordi man ønsker å utnytte råvarematerialer på en mer bærekraftig måte enn før. Produksjonsmetoden av Bjelin gjør at man bruker kun én tiendel av eiken som i parkettgulvproduksjon per kvadratmeter, sier daglig leder Steinar Basberg i Profag.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS