Ny fabrikksjef ved Norske Skog Skogn

Bjørn Einar Ugedal (48) er ansatt som administrerende direktør ved Norske Skog Skogn AS.

Publisert
Ugedal har inntil nylig vært administrende direktør i Ferroglobe Mangan Norge AS. (Foto: Norske Skog)
Ugedal har inntil nylig vært administrende direktør i Ferroglobe Mangan Norge AS. (Foto: Norske Skog)

Ugedal har lang erfaring fra en rekke stillinger innenfor prosess- og kraftforedlende industri, og starter hos Norske Skog den 15. oktober 2019. Inntil nylig har han vært administrerende direktør ved Ferroglobe Mangan Norge i Mo i Rana, som produserer manganlegeringer.

Ny kompetanse til å videreutvikle virksomheten

Ugedal har hatt en rekke ledende stillinger i multinasjonale konsern innen prosessindustrien.

– Vi er glade for å ønske Bjørn Einar Ugedal velkommen som ny fabrikksjef ved Norske Skog Skognsier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog AS, i en pressemelding.

– Sammen deler vi ambisjonen om å skape et så konkurransedyktig Norske Skog Skogn som mulig i denne krevende bransjen. Skogn er i dag en veldrevet fabrikk med et stort utviklingspotensiale, og vi mener at Ugedal vil kunne tilføre ny kompetanse til å videreutvikle virksomheten på Skogn, sier Ombudstvedt.

Publikasjonspapir i verdensklasse

Bjørn Einar Ugedal kan vise til solide produksjonsresultater og en imponerende karriereutvikling.

– Jeg er svært motivert og klar for denne nye utfordringen, sier han i meldingen.

– I et konstruktivt og nært samarbeid med våre leverandører og kunder, vil vi fortsatt produsere og levere publikasjonspapir i verdensklasse. Norske Skog Skogn har mange dyktige og kompetente medarbeidere, og vi skal sammen sørge for å opprettholde konkurransekraften til fabrikken og samtidig skape vekstmuligheter for nye initiativer, sier Ugedal.

Tidligere fabrikksjef blir i konsernet

Når Ugedal tiltrer som fabrikksjef, vil han erstatte Amund Saxrud (47) som har vært fabrikksjef siden 2011. Amund Saxrud vil deretter tiltre som ny Chief Operating Officer (COO) i Norske Skog konsernet med ansvar for oppfølging av operasjonelle aktiviteter ved konsernets sju fabrikker.

– Vi er svært takknemlige for den formidable innsatsen Amund har gjort for å styrke Skogns virksomhet de siste 9 årene. I en tid med stor konkurranse i bransjen, vil Amunds omfattende operasjonelle erfaring komme til nytte i hans nye jobb som COO, sier Ombudstvedt.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Bjørn Einar Ugedal (48) ble uteksaminert sivilingeniør (Master of Science) fra Norges Teknisk-naturvitenskapelig Universitet (NTNU) innen fysikalsk metallurgi i 1995.
Han ble i 2002 uteksaminert fra European University of Barcelona (Spania) med en Master of Business Administration (MBA).

Ugedal har inntil nylig vært administrende direktør i Ferroglobe Mangan Norge AS, tidligere Glencore Manganese Norway AS og Vale Manganese Norway AS, gjennom 7 år.
Fra 1999 til 2010 hadde han ulike lederstillinger i smelteverkselskapet Celsa Armeringsstål AS, tidligere Fundia Armeringsstål AS, før han ble ansatt som produksjonssjef i Vale Manganese Norway AS.


Norske Skog er en ledende produsent av publikasjonspapir med sterke markedsposisjoner i Europa og Australasia. Konsernet er den tredje største produsenten i Europa og den største produsenten i Australia.

Norske Skog driver til sammen sju lønnsomme papirfabrikker, strategisk plassert nær attraktive markeder. Total papirproduksjonskapasitet er på 2,6 millioner tonn, hvorav 1,7 millioner tonn er avispapir og 0,9 millioner tonn er magasinpapir (superkalandrert og bestrøket). Norske Skog-konsernet har ca 2.400 ansatte, og hadde i 2018 en omsetning og brutto driftsresultat (EBITDA) på henholdsvis NOK 12,6 milliarder og NOK 1,0 milliarder.

Norske Skog Skogn har 390 ansatte og en omsetning på NOK 2,2 milliarder samt en produksjonskapasitet på 510 000 tonn avispapir.

(Kilde: Norske Skog)