Treindustrien 1/2016 er ute nå

Etter at RemaSawco oppstod gjennom en fusjon i 2012 er det blitt satset flere titalls millioner kroner på utvikling av ny teknologi. I månedene framover ser man resultatet ved at de lanserer helt nye maskintyper.

Publisert

Magasinet Treindustrien er bladet for hele den trebearbeidende industrien. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

I denne utgaven kan du lese følgende:

Leder: Industri 4.0 i treindustrien
Bevisstheten om at maskiner og roboter begynner å ta arbeidsplasser i en slik grad at det vil synes i statistikken, siger nå inn hos så vel politikere som i allmenheten.
Les lederartikkelen her

Aktuelt
- Nordan rammet av flom
- Ulike krav til moduler
- RingAlm overtar Hauerseterbruket fra Södra
- Södra opprettholder ambisjonsnivået
- Nyskapende bruk av massivtre

REPORTASJER

Treteknisk-sjef med bred materialkunnskap
Hilde Tellesbø er ny sjef for Treteknisk Institutt og nyter godt av å ha erfaring fra konkurrerende materialer.

Ny nordisk treprofil
Sammen med produsenten SuperWood har arkitektkontoret Helen & Hard utviklet en ny nordisk treprol.
– Prolen har en elegant bølgeform og passer til urbane strøk, forteller utvikler og arkitekt Siv Helene Stangeland i Helen & Hard.

Leverer eksklusive paneler til hele verden
For 30 år siden besluttet svenske Gustafs å satse på eksklusive trepaneler med gode brann- og akustikkegenskaper. Nå leverer de til prosjekter i hele verden.

Små enheter gir store muligheter
– Faun Tiles er små enheter som gir store muligheter både når det gjelder dekor og utsmykning, og er så vidt vi har funnet ut et unikt produkt også i verdenssammenheng, forteller daglig leder Arnt Einar Bardal hos Faun Tre i Snåsa.

- Tre et sympatisk materiale
Tre er et materiale som er lett å jobbe med og kan i tillegg gi bygninger karakter og særpreg, poengterer arkitekt Børre Skodvin.

CalWin jubilerer og tenker internasjonalt
IT-verktøyet CalWin ble opprinnelig utviklet på initiativ av H-vindusprodusentene for 30 år siden, men nå brukes verktøyet av et femtitalls vindus- og dørprodusenter, både her hjemme og utenlands.

Klar tale fra Norsk Trevare:
– Vi ønsker ett snekkerfag
– Det er for få søkere til snekkerfagene. For å få ere søkere og sørge for at tilbudet blir opprettholdt, ønsker Norsk Trevare at fagutdanningen for snekkere skal være ett fag, sier markedsansvarlig Kari Silsand Wilsgård til Treindustrien.

Europas hittil største byggeprosjekt i massivtre
Gjennom Moholt 50|50-prosjektet gjør Studentsamskipnaden i Trondheim et spenstig grep. Med byens største barnehage og fem høyhus i massivtre er det nemlig Europas hittil største byggeprosjekt i massivtre.

Utvendig kledning i malmfuru varer nesten evig
Bolighuset Vassteigen i Bergen har fått fasade av ren, ubehandlet malmfuru. Både arkitekt og entreprenør er begeistret - og bruker gjerne slik utvendig kledning i ere prosjekter.

UTSTYR TIL SAGBRUK OG HØVLERI

RemaSawco lanserer helt nye teknologier
Etter at RemaSawco oppstod gjennom en fusjon i 2012 er det blitt satset flere titalls millioner kroner på utvikling av ny teknologi. I månedene framover ser man resultatet ved at de lanserer helt nye maskintyper.

Tre store nyheter

Gjør alle løft til lette løft
Med større fokus på HMS, retningslinjer for utforming av arbeidsplassen og arbeidstilsynets anbefaling om at enkeltløft ikke bør overstige 25 kilo, kan hjelpeløft i form av vakuumløftere fra produsenten Schmalz og importør LM Maskin være et godt verktøy i hverdagen.

Kalenderen

Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om