Treindustrien 3/2016

NYTT NUMMER: Larvik Impregneringskompani har drevet med overflatebehandling av trykkimpregnert trelast i 15 år. Nå har firmaet tatt i bruk en helt ny linje. Se hva du kan lese om i Treindustrien 3/2016 her.

Publisert

Vil du være med så heng på
LEDER: «Utviklingen går veldig fort, og venter du for lenge med å fornye deg, er du ganske raskt på defensiven.»
Les lederartikkelen her

REPORTASJER

Buchardt utfordrer treindustrien
Arthur Buchardt sparte ikke på kruttet da Treteknisk inviterte til seminar om Industrialisert trehusbyggeri på Gardermoen i slutten av april.

Årsmøte i Energi & Tørkeklubben
Årsmøtet i Energi & Tørkeklubben ble i år avviklet på Lillehammer. Vi var tilstede og gir et utdrag av det som ble diskutert.

Termowood tenker stort
Termowood har flyttet produksjonen til Hurdal i Akershus, og er i gang med å utvide produksjonsanlegget. Målet er 14–15 ansatte innen tre år og 300 millioner i omsetning innen 2023.

Står støtt med nye eiere
Mjøstre AS på Ilseng hilser Optimera velkommen som eier. – De har en god driftsorganisasjon, et godt markedsapparat og vil bidra til videreutvikling, sier daglig leder Arne Pedersen.

Mindre tropisk tømmer til Norge
Regnskogfondets rødliste bidrar til at Norge nå er blant landene i Europa som importerer minst tropisk tømmer.

Ekslusivt og hjemmelaget
– Vi leverer eksklusive produkter til høy pris. Det må til dersom vi skal overleve. Det sier Silje Vollan, daglig leder hos Tonning & Stryn AS. Firmaet var en av 24 norske deltakere på Stockholm Furniture & Light Fair i februar.

Lean er fremtiden for Gilje Tre
Vindus- og dørprodusenten Gilje vant den nasjonale Lean-prisen i fjor. Bedriften mener Lean er helt avgjørende i en konkurranseutsatt bransje og et godt hjelpemiddel for å holde produksjonen i Norge.

TEMA: OVERFLATEBEHANDLING

Mange varianter skaper hodebry for arkitektene
Leverandørene har ikke samme overflatebehandling selv om de leverer samme tresort. Det er en utfordring for arkitekter som skal jobbe med store bygg der det er mange leverandører.

Blir best i Norden på malt ytterkledning
I august 2017 vil Gausdal Bruvoll åpne en helt ny linje for overflatebehandling. Målet er klart: Bedriften skal være best i Norden på malt ytterkledning.

Royal med lang garanti
Møre Royal er viktig for MøreTre, og daglig leder Hallvard Brusethaug har stor tro på produktet. Firmaet garanterer kledningen i minst 50 år dersom den behandles riktig.

Enorm kvalitetsforskjell
Kevin Leask i NorDan fabrikker er sikker i sin sak. Kvalitetsforskjellene på vinduer skyldes ikke nødvendigvis håndverket eller materialet som brukes. Overflatebehandlingen er vel så viktig.

Øker kapasiteten med nytt overflateanlegg
Larvik Impregneringskompani har drevet med overflatebehandling av trykkimpregnert trelast i 15 år. Nå har rmaet tatt i bruk en helt ny linje.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Messekalenderen
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om