Treindustrien 3/2018 er ute nå

NYTT NUMMER: Overflatebehandling er tema i denne utgaven. Det og mye mer kan du lese om i nyeste Treindustrien.

Publisert

NB: Utgaveummereringen på forsiden av Treindustrien 3/18 er feil. Det står 2/18, men skal være 3/18. Utgaveummereringen på innsiden av bladet er korrekt.

I Treindustrien 3/2018 kan du lese om følgende:

Leder

Tre er plan A
«Her har Norge muligheten til å vise verden at dette er et land med tradisjoner for tre og evne til å bruke gamle byggematerialer i moderne sammenheng.»
Les lederen her!

Forteller hvorfor tre er best
– Ikke noe kan sammenlignes med tre, sier Daniela Grotenfeldt i Arkitema. Hun kommer til Trä & Teknik i Göteborg for å fortelle hvorfor tre er overlegent som byggemateriale.

Fremtidens skole er bygd i tre
Elever og lærere er helt enige: De føler seg bedre enn før. Hanstad barne- og ungdomsskole på Elverum er bygd på dispensasjon og gjør folk friskere.

Reddet industrien fra dyrt støvkrav
Nye krav til luftrensing ville kostet store summer og tatt knekken på mange bedrifter. Norske Trevarer klarte å stoppe rensekravet med fakta og luftmålinger.

Overflatebehandling

To strøk øker mest
Fabrikkmalt kledning går så det suser. Aller mest øker tostrøksbehandling.

Fargerik førstemann
Verdens første linjer for å påføre hardvoksolje på profilerte produkter med sprøyte. De har ført til solid vekst. Frem til nå har Moelven Treinteriør vært forsiktige med å vise frem produksjonslinjene som delvis er egenutviklet.

Gir trønderne det lille ekstra
Byåsen Trevare har både verksted og byggmesteravdeling. Den uvanlige kombinasjonen skaper mange jobber. – Spesialiseringen vår er at vi ikke har spesialisert oss, sier daglig leder Lars Johansen.

Doblet uten lim
De lager massivtre uten å lime. – Vi ser på andre måter å gjøre det på, forteller Arild Øvergaard i Norsk Massivtre. I fjor løsnet salget.

Ny giv i Trysil
Antibrannplater, spiler og kvistrene paneler. Med Vyrk som eier kombinerer Trysil Interiørtre kjente produkter med ny utvikling og ny kultur.

Utnyttet tømmeret for dårlig – måtte betale kunden erstatning
En bygdesag må betale 10 000 kroner i erstatning til en skogbruker for å ha levert for lite materialer. Normalt må man forvente 53 prosent utbytte av grantømmer, ifølge retten.

Skal regjere fra trebygg
Tre skal være en viktig del av det nye regjeringskvartalet. – Gode miljøegenskaper, kort byggetid og helseeffekt, ramser Åge Holmestad i Treindustrien opp blant argumentene.

Skreddersøm for massene
Treindustrien skal ha masseprodusert skredder-søm. – Kundene våre forventer at truckene de kjøper, er spesiallaget for akkurat deres behov, sier Combiliftsjef Martin McVicar.

Over på ett skift
Med nytt høvleri har Begna Bruk doblet kapasiteten. Dermed går det an å gå ned på ett skift og klare like mye.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Se hva vi skriver om her