Treindustrien 3/2019 er ute nå

Teknologien utvikler seg raskere enn noen gang – og de fleste som arbeider med tre, sliter med å henge med. – Nå gjelder det å ta igjen teknologien, varslet Elias Wagner under årets Ligna-messe.

Publisert Sist oppdatert

Treindustrien 3/2019 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Klarer ikke å beskytte de lovlydige
«Tømmer og trevarer importeres til Norge i store mengder. Ulovlig. Og myndighetene gjør ikke noe for å stoppe den ulovlige importen.»
Les lederen her

Fra null til nitti prosent resirkulering
Tre er ideelt også når gamle byggematerialer skal brukes på nytt, men det mangler systemer. Ragn-Sells mener å kunne ta seg av 90 prosent av trevirket fra byggenæringen.

Tre gir ro og fred
Tre gir hotellgjestene i Mjøstårnet ro og fred. – Så er det interessant at du kan stå i attende etasje og se med kikkert på stubben der treet ble hugget, sier Øyvind Frich på Wood Hotel.

Naboer i sør vil samarbeide
Fire trevarebedrifter har halvparten av alle industriarbeidsplassene i Birkenes kommune. Mer samarbeid skal styrke dem ytterligere.

Du må løpe etter teknologien
Teknologien utvikler seg raskere enn noen gang – og de fleste som arbeider med tre, sliter med å henge med. – Nå gjelder det å ta igjen teknologien, varsler Elias Wagner.

Sparer ti prosent tørking
Det er ikke nødvendig å gjette når tørkingen er ferdig. – Vi sparer fem til ti prosent av tørketiden og unngår skjevhet og sprekker, forteller Mikael Perstorper i Dynalyse.

Sagstopper redder fingrene
Så fort sagbladet kommer i kontakt med hud, bråstopper det. Amerikansk teknologi er på vei for å berge europeiske fingre.

Smidigere på overflaten
Enten det er pussing, liming eller maling – overflatearbeidet skal helst gjøres like godt hver gang. Det betyr automatisering, mener Bengt Almers hos Flex Trim.

– Nå er miljøproduktene best
Før var de miljøvennlige produktene litt dårligere enn de klassiske forgjengerne – nå er det motsatt, mener Geir Skråmo. Han er sjef for Rubio Monocoat i Norge.

Klossgeneral i fallende marked
De er spesialister på pynteklosser, men markedet faller i takt med minimalismen. Nå arbeider Sjølingstad Snekkerverksted for å finne flere ben å stå på.

Reddet bedriften og snudde til pluss
De har slitt for å få endene til å møtes. Men de siste årene har Troll Trevarefabrikk snudd minus til pluss.De har slitt for å få endene til å møtes. Men de siste årene har Troll Trevarefabrikk snudd minus til pluss.

Fasadefellesskap
Rogalendingene inntar Oslo i fellesskap. Ege, Førre og Gapo har slått seg sammen om et nytt studio for å nå det eksklusive markedet i hovedstaden.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement