Treindustrien 4/2016

NYTT NUMMER: Treindustrien 4/2016 er på vei ut til abonnentene. Se hva du kan lese om i bladet her.

Publisert

Borte bra, men hjemme best
LEDER: «Med litt mer politisk engasjement på toppen av det hele, bør det være muligheter for en sterkere treindustri i Norge.»
Les lederartikkelen her

REPORTASJER

Bygger hus som puster
Nå trenger ikke Guro Leland lenger gå ut for å trekke frisk luft. I høst flytter hun og samboeren Ole Johan de Vibe Kittelsen inn i et nytt modulhus bygd i massivtre.

Fra veveri til tre- og husproduksjon
Landheimgruppen overtok bygningsmassen etter Landheim Veveri for bare to år siden, men har allerede etablert tre bedrifter innen tre- og husproduksjon i lokalene.

Vannet sto opp til vinduet
Mange bedrifter ble hardt rammet av flom i sommer. Konsekvensene er ofte katastrofale. Det vet NorDan som bare så vidt har kommet seg etter ekstremværet Synne i fjor.

Foredlingen skal skje her
– I dag eksporterer vi trevirket til Tyskland og Østerrike, og kjøper det tilbake for store summer, men i fremtiden bør foredlingen skje lokalt, mener prosjektleder Magne Løfaldli i Innovasjonstre.

Fikk pris for skole i massivtre
I konkurranse med flere store nasjonale entreprenører har VIBO Entreprenør i Rindal på Nordmøre vunnet en pris- og designkonkurranse i forbindelse med bygging av Evjen Skole på Orkanger.

Har funnet tilbake til røttene
Alfsen og Gunderson startet med leveranser til trelastbransjen i 1926. Senere har ingeniør­firmaet fått flere bein å stå på, men fortsatt er målet å være landets største innenfor tørketeknikk.

Splitkon bygger ny fabrikk
Splitkon skal bygge en ny fabrikk som skal kunne produsere mellom 20 000 og 30 000 m3 med massivtre. Går alt etter planen, blir det produksjon allerede neste år.

Leverer innmat til møbelindustrien
Møbeltre AS på Straumgjerde lar seg ikke påvirke av lavkonjunktur. De leverer trevirke til møbelindustrien og hadde en vekst på 30 prosent i fjor.

TRÄ & TEKNIK 2016

Større og bedre
Arrangørene av den svenske utstillingen Trä & Teknik lover en ny og forbedret utgave når treindustrien samles i Gøteborg 6.-9. september.

Dekker hele linja fra skog til ferdig produkt
Årets utgave av Trä & Teknik skal speile hele produksjonen fra skogbruk til sagbruk, trebygninger og annen treproduksjon.

Jobb smartere og øk omsetningen
På Trä & Teknik blir det presentert et Lean-inspirert forskningsprosjekt tilpasset mindre bedrifter. Her får vi stifte bekjentskap med en modell, som ifølge David Andersson i Träcentrum, kan doble omsetningen.

Ser mulighet for større eksport
Mange land ser bygging i tre som en mulighet til å redusere CO2-utslippene. Nylig var en kinesisk delegagasjon på studietur i Sverige.

Sløsing blir tema på årets utstilling
Sløsing med ressurser er tema i et seminar som har navnet Tenk nytt i dag og bli en vinner i morgen.

Utstillere på Trä & Teknik
Vi presenterer en foreløpig liste over utstillere på Trä & Teknik.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Messekalenderen
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om