Treindustrien 6/2017

NYTT NUMMER: Valdres-bedriften Vyrk kan tilby nærmest hele fargepaletten på overflatebehandling. Se hva du kan lese om i Treindustrien 6/2017 her.

Publisert

Treindustrien 6/2017 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Vi er tvunget til å importere
«Å bygge i massivtre blir stadig mer populært i Norge. Dessverre opplever vi at store deler av disse bygningsmassene oppføres med importert tre.»

En sprek 125-åring
Jann Bjørne jr., daglig leder for Falkenberg, smilte fra øre til øre da de feiret 125 år med en spennende jubileumsutstilling i egne lokaler.

Automasjon også for de små
Automasjon og robotisering har for lengst gjort sitt inntog i treindustrien. Oskar Brandin, eier av Evert Johansson AB, forteller at også mindre selskaper har kastet seg på bølgen.

Miljøfordel med massivtre
Stål og betong fører til 50–60 prosent høyere utslipp enn tre. – Vi forventer minst dobling i massivtremarkedet i Norge i løpet av 2020, sier Carsten Hovind i Nordisk Massivtre.

Konkurrerer med maleren
Er du redd for å ta deg betalt for mer foredlede produkter? Husk hvem du konkurrerer med. – Sammenlignet med maleren gjør vi dette for halv pris samtidig som vi sparer tid og lukt på byggeplassen, sier Sverre Bjertnæs i Bjertnæs Sag.

Lista er lagt for nytt selskap
Combiwood Norge har slått seg sammen med Barkvik Bruk, og ble fra 1. oktober Combiwood Barkevik AS.

Vellykkede messedager
Bygg Reis Deg kan se tilbake på fire innholdsrike dager på Norges Varemesse. I alt 42 535 gjestet messen, som samlet 564 utstillere.

Vokser på sitt gode navn og rykte
– Vi har opplevd en hyggelig vekst på en kundegruppe som setter pris på kvalitet og leveringsdyktighet, sier Steinar Lyseng i Valdres-bedriften Vyrk.

Øker kraftig med beis
Det er kundene som beiser, som øker kraftig. Malingsleverandørene har hatt et par gode år, forteller Sherwin-Williams-sjef Per Egil Salicath.

Ny fabrikk for nytt produkt
Med nær 130 års historie i ryggen bygger Hunton ny fabrikk for sitt nye isolasjonsprodukt, basert på trefiber. Nytt varemerke er også presentert. Den nye fabrikken ved Gjøvik skal være i produksjon neste år.

Sterkere satsing på treindustribedrifter
En veletablert, men relativt lite kjent verkstedbedrift med treindustrien som en av kundegruppene, står nå frem som en viktig aktør innen en liten gruppe norske leverandørbedrifter.

Tre tek marknadsandel
– Vi er på veg inn i ei ny tid. Det er grunn til å tru at trekonstruksjonar og tre som overflatemateriale vil ta 10 - 15 prosent av marknaden i åra framover, seier Thomas Orskaug frå Aanesland Limtre AS.

Eit godt døme på bruk av norsk tre
Loen skylift er eit godt døme på at bruk av tre i kombinasjon med stål og glas er på full fart inn i byggebransjen, og også at nyttar å satse norsk.

FASTE SIDER:

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Se hva vi skriver om her