Espen Eriksen i Trapperingen og Bent Nygård i Fritzøe Engros på plantefeltet i Fritzøe Skoger i Larvik.
Espen Eriksen i Trapperingen og Bent Nygård i Fritzøe Engros på plantefeltet i Fritzøe Skoger i Larvik.

Trapperingen planter ny skog

Tre er hovedbestanddelen i en trapp, og til en trapp går det med mye råstoff. Nå planter Trapperingen nye trær i et stort plantefelt i Larvik.

Publisert

Trapperingen er en av de største trappeprodusentene i Norge, og har seks fabrikker fordelt fra Troms og Finnmark i nord til Agder i sør.

– Dette gjør vi for miljøet og fordi vi ønsker å bidra til en mer bærekraftig produksjon. Vi er allerede sertifisert som Miljøfyrtårn, og som ytterligere miljøtiltak skal vi plante ett tre pr trapp vi produserer, sier Espen Eriksen, daglig leder i Trapperingen, i en pressemelding.

Eriksen framhever at replanting er et effektivt virkemiddel for CO2-lagring.

– Våre trapper er i all hovedsak laget av tre, og treet binder karbon også etter at det har blitt en ferdig trapp. Og for å binde enda mer, planter vi altså flere trær som skal stå og vokse seg store. Det er viktig både for oss, våre trappekunder og våre samarbeidspartnere, sier Espen Eriksen.

Skogplantingen skjer i samarbeid med Fritzøe Skoger i Larvik, som er en av landets største private skogeiendommer, og som oppfyller markedets krav til bærekraftig skogbruk. Fritzøe Skoger forvalter 615 000 dekar, av det 430 000 dekar produktiv skog.

– Miljø er viktig for Fritzøe Engros, og vi syns dette er et veldig positivt initiativ fra Trapperingen. Det er klart man støtter opp om noe slikt, sier Bent Nygård i Fritzøe Engros.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS