Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (Foto: Torbjørn Tandberg)
Landbruks- og matminister Olaug Vervik Bollestad (Foto: Torbjørn Tandberg)

Hedret skogfagstudenter med stipend

Forrige uke delte landbruks- og matminister Oalug Bollestad ut til sammen 225.000 kroner i stipend til fem skogfagstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet (INN – Evenstad).

Publisert

Det skriver regjeringen.no.

Det ble delt ut tre masterstipend på 50 000 kroner hver, til de tre masterstudentene ved NMBU med beste karaktersnitt. Forutsetningen for å få stipendet er at studentene har fullført på normert tid. I tillegg ble det delt ut et stipend på 50 000 kroner for beste masteroppgave ved NMBU, og et stipend på 25 000 kr for beste bacheloroppgave ved INN - Evenstad.

Stipendene deles ut av foreningen Velg Skog som jobber med rekruttering, kompetanse og omdømmebygging for skognæringen. Velg Skog finansieres av medlemmer i næringen, Skogbrukets Landsforening og NHO Mat og Drikke, samt midler fra skogbrukets ulike prosjektfond.

Oppgavene ble vurdert av representanter fra skognæringen, forvaltningen og instituttene. Kriteriene som ble lagt til grunn var tema, resultater, originalitet, kvalitet og formidling.

Stipendene for 2019 gikk til:

Masterstipend NMBU – 50 000 kr:
Øivind Sørhuus
Steinar G. Stensli
Svein Harald Frøberg Skjerstad

Beste masteroppgave NMBU – 50 000 kr:
Svein Harald Frøberg Skjerstad

Beste Bacheloroppgave INN-Evenstad – 25 000 kr:
Martin Storberget

– Jeg gleder meg over å kunne dele ut stipendene som blir gitt av næringa selv som et tegn på at de setter pris på dere og ønsker dere velkommen til arbeid i skogsektoren. Skogressursene er rike og gir mulighet for økt innsats og økt ressursuttak framover, sa landbruks- og matminister Bollestad under stipendutdelingen forrige uke.

(regjeringen.no)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om