Spiker laget av bøk. (Foto: Motek)
Spiker laget av bøk. (Foto: Motek)

Motek med tiltak for miljøet

Med nyutviklede spiker av tre, EL-biler til varelevering, innsamling av plast i norske havner og ny satsing på mer miljøvennlig emballasje øker Motek sin innsats formiljøet.

Publisert

Motek har lansert en miljøvennlig spiker laget av bøk for å spikre sammen trekonstruksjoner. Denne spikeren egner seg godt til for eksempel kryssfinér. Overflaten blir slett og naturlig og gir et utrykk som man ikke får med tradisjonelle spiker eller skruer av stål. Innskyting med spikerpistol gir et godt naturlig sveiset feste tre til tre.

Gjenvinning av hele konstruksjoner blir også enklere og mer miljøvennlig fordi alle bestanddelene vil består av trevirke, påpeker leverandøren.

Nye EL-biler inn i daglig drift

Motek som opererer i en tradisjonell bransje med mye tung transport, ønsker å bidra til at utslippene blir mindre. Derfor er det nå blitt tatt i bruk el-biler på hasteleveranser i Stor-Oslo. Mange vareleveringer lar seg fint gjøre ved hjelp av EL-biler.

Innsamling av plast i norske havner

Motek bidrar til å samle inn plast fra norske havner. Greencarrier og Spilltech plasserer ut Portbins som samler opp plast. For hver container vi mottar fra Greencarrier betaler Motek inn et beløp for å støtte arbeidet til Greencarrier og Spilltech. Sammen rydder vi havet for plast.

Miljøvennlig emballasje

Motek sitt nyeste tiltak for miljøet er nedbrytbare kartonger for et utvalg produktgrupper. Først ut er spiker med Diamond Coating (DC). Emballasjen er FSC-merket. Merkeordningen stiller krav om at skogsdriften ikke fører til avskoging, at hogsten foregår kontrollert, og at den tar hensyn til lokalbefolkningen.

– Jeg er svært glad for at vi nå har tatt i bruk denne emballasjen og hvor godt den passer med DC-spikeren forteller David Klingvall, produktansvarlig for spiker i Motek.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om