Treindustrien 1/2019 er på vei

NYTT NUMMER: Nå er Norge størst i verden. 90 000 kubikkmeter i året er kapasiteten til den nye massivtrefabrikken til Splitkon.

Publisert

Treindustrien 1/2019 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Spennende teknologi
«Ny teknologi, digitalisering, sensorer og tingenes internett inntar stadig flere bedrifter i alle ledd av verdikjeden for tre.»
Les lederen her

TTFs julemøte

Mer per fabrikk
Bergene Holm investerer trekvart milliard kroner. Om to år skal konsernet ha 1,2 millioner kubikkmeter mer gjennom dagens fabrikker.

Vanskelige miljøbevis
Grønn dokumentasjon er komplisert. Men kundene og kundenes kunder krever den. Du har nok dataene, men det finnes ikke gode systemer for å samle dem

Fra harrykollaps til dobling
Først kollapset markedet da furu ble harry. Men Norsk Limtre snudde, og i fjor nådde Mosvik-bedriften målet om å doble omsetningen.

Mer prefab, færre feil
Prefab i tre er fremtiden, mener Optimera-direktør Stene T. Bergsløkken.

Monterte om kapp
Praktiske opplevelser og moderne løsninger som de ikke nødvendigvis møter på skolen. Beslagsteknikk i Drammen har tatt imot treteknikkelever fra tre fylker.

Stangeskovene blir TV-kjendiser
De fronter treet som produkt på TV-skjermen. 40 «Sommerhytta»-programmer handler om hyttebygging med materialer fra Stangeskovene.

Massiv satsing i Modum
Nå er Norge størst i verden. 90 000 kubikkmeter i året er kapasiteten til den nye massivtrefabrikken til Splitkon.
I praksis blir det foreløpig en god del mindre som kommer ut av storfabrikken på Åmot i Modum.
– Kapasiteten er om vi skulle kjørt fem skift og laget alt til prosjekt. Når det er skreddersøm, blir det annerledes, fastslår forsknings- og innovasjonssjef Kristine Nore.

Investerer for solid vekst
Vyrk og Trysil Interiørtre har investert fem millioner kroner i nye maskiner. I Trysil er planen å femdoble omsetningen på tre år.

Klar for digital treindustri
Den digitale hverdagen inntar treindustrien. – Kundene våre er flinke, men vi må hele tiden finne smartere og mer effektive måter å gjøre ting på,sier Vidar André Heggstad i Tretek.

Å selge gran i Sahara
Du tenker på at husene er bygd i stein – men steinhusene trenger også dører, vinduer og takkonstruksjoner. Midtøsten og Nord- Afrika gir muligheter for norske sagbruk.

Avfall blir verdier
Mer tre betyr flere restprodukter og mer treavfall. Nå arbeider forskerne for å finne ut hvordan restene kan brukes til nye produkter.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Se hva vi skriver om her

Powered by Labrador CMS