NY LINJE: Med det nye systemet øker takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på et skift, med kun tre årsverk. Foto: Optimera
NY LINJE: Med det nye systemet øker takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på et skift, med kun tre årsverk. Foto: Optimera

Ny takstollinje hos Optimera

Med et nytt systemet øker Optimera takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på ett skift, med kun tre årsverk.

Publisert

Det norske markedet for elementer, konstruksjonspakker og takstoler fortsetter å vokse og Optimera har tatt en posisjon som totalleverandør til både nybygg- og rehabiliteringsmarkedet. Med egne produksjonsanlegg på Andebu, Stangeland, Ilseng og Tysnes jobbes det nå med å optimalisere og utvide produksjonskapasiteten.

Alle produksjonsanleggene har gjennomgått store oppdateringer de siste årene og er utstyrt med toppmoderne maskinparker. Siste oppgradering er innkjøpet av en helt ny, revolusjonerende produksjonslinje for takstoler til produksjonsanlegget på Andebu.

Automatisk takstolproduksjon

Anlegget på Andebu ble etablert i 1994 med et produksjonsareal på 400 kvm. Størrelsen på anlegget har økt i takt med den økte etterspørselen etter elementer og takstoler og i dag har de 5500 kvm å boltre seg på. Frem til i dag har det vært manuell takstolproduksjon på Andebu, men nå er den nye automatiske produksjonslinjen igangsatt.

– Med den nye takstollinjen tar vi et skritt videre mot en mer effektiv takstolproduksjon og sørger for bedre kapasitet på anlegget. Med dette systemet er vi godt rustet for å kunne betjene den økte etterspørselen av takstoler fremover, forteller daglig leder på Andebu, Kjetil Stensholt.

Optimera har investert tungt for å oppgradere til automatisk takstolproduksjon. Med det nye systemet øker takstolproduksjonen til 37.000 takstoler i året på et skift, med kun 3 årsverk.

– Tidligere stod 8 årsverk for produksjonen av 25.000 takstoler årlig. Nå har vi omdisponert 5 årsverk til elementproduksjon. Vi har ekstremt høy etterspørsel på elementer, så det er godt å få styrket kapasiteten der, forklarer Stensholt.

Stor kapasitet og høy kvalitet

Stensholt forteller videre at den manuelle oppstillingen var tidkrevende og at det var større fare for feil. Det nye systemet sørger for rask og nøyaktig produksjon.

– Vår nye takstolmaskin sørger for stor kapasitet på anlegget og leverer takstoler til høy kvalitet. Systemet plasserer, posisjonerer og presser spikerplatene automatisk på takstolene.

Pressetrykket blir tilpasset spikerplaten noe som sørger for et perfekt sluttresultat.

– Vi har stor ordrepågang i Optimera Byggsystemer og anslår at veksten av elementer og takstoler vil fortsette. Da gjelder det å gjøre grep for å være godt rigget for fremtiden.

Optimeras takstoler produseres med avanserte beregningsprogrammer og maskiner, slik at de blir nøyaktig som bestilt.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS