Treindustrien 2/2019 er ute nå

Håkon S. Rognlien i Termowood ser en lys fremtid for de ferdigisolerte Tewo-elementene som monteres like enkelt som Lego. Se hva du kan lese om i nyeste Treindustrien her.

Publisert

Treindustrien 2/2019 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Raskt inn i fremtiden
«Tre er noe av det mest trendy som finnes. Miljøet gir industrien mye gratis. Det er ingen grunn til at en trendy bransje skal produsere på gammeldags vis.»
Les lederen her

Laftere vil ha norsk tømmer
Norske laftebedrifter vil gjerne kjøpe tømmer fra Norge. – Det er to utfordringer: Volumet og prisen, sier Jonny Holm i Norsk Laft, som vurderer å starte eget sagbruk.

Isolerer mot kulde og global oppvarming
Sjelden har trefiberisolasjon passet bedre enn akkurat nå. – Et eksempel for hele Norge, sier statsminister Erna Solberg. – Etterspørselen vil bli stor, sier Katarina Bramslev i Grønn Byggallianse.

Ønsker mer tre
– Det er mulig å si at vi ønsker mer bruk av tre, sier landbruksminister Olaug Bollestad. Hun vil ha med seg hele næringen på dialog i et nytt forum.

Fabrikken sikrer byggeplassen
Prefab er ikke bare for å bygge bedre, men også for å bygge tryggere. – Du kan redusere risikoen for alvorlige skader på byggeplassen med opptil 80 prosent, hevder Tõnis Vaiksaar i Timbeco.

Bygger ut og bytter navn
Masseproduserte og ferdigisolerte massivtreelementer får nytt navn og ny fabrikk. Tewo, tidligere Termowood, bygger for vekst.

Tre til kongens skip og dronningens stall
Han er hoffleverandør av ukurante dimensjoner. Ottar Ellingsen på Vesetrud Sag har spesialisert seg på det som ikke alle andre leverer.

Lett å styre
Renholmen er på vei med nytt styresystem. – Det er viktig at operatørene skal kunne gjøre feilsøkinger selv uten å behøve å be om hjelp hver gang, sier automasjonssjef Joakim Sundström.

Robotsager som samarbeider
Fra kobotsager til svaret på selve spørsmålet om livet, universet og alt mulig. Utstillerne på Ligna sparer ikke på selvskrytet – her er noen av de tingene du får se på messen i Hannover i mai.

Trevaredagene 2019

Digitalisering: Nordan vet hvordan
– Ikke gjør digitaliseringen for komplisert. Start med det du ser at gir en gevinst, sier Trond Magnar Unhammer.

De vanskelige reglene
Per Jæger i Boligprodusentenes Forening er opptatt av at trevarebransjen følger regelverket. Byggteknisk forskrift (Tek17) gir trebransjen noen utfordringer.

Hyllet bransjen
Erna Solberg måtte avlyse åpningsinnlegget sitt under Trevaredagene og sendte statssekretær Widar Skogan (KrF) i Landbruks- og matdepartementet for å tale regjeringens sak.

I-en mangler i «bim»
Vi må få på plass et digitalt varenummerregister, i-en i bim mangler, sier Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet

Drivstoff av tre er nøkkelen til fossilfri transport
Avansert biodrivstoff kommer til å gjøre transport mer klimavennlig. I Finland har UPM investert 1,8 milliarder i verdens første store raffineri og arbeider med nummer to.

Mer avansert biodrivstoff i Norge
Biodrivstoffsalget i Norge går kraftig ned, men det som selges, går sjeldnere på bekostning av matproduksjon.

FASTE SIDER:

  • Aktuelt
  • Bransjenytt
  • Produktnyheter
  • Bransjeguiden

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Se hva vi skriver om her