Illustrasjonsfoto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Stor økning i prisen på massevirke

Prisen på massevirke økte med 29 prosent i andre kvartal 2019. Skogeierne fikk 347 kroner per kubikkmeter for massevirke, noe som er 78 kroner mer enn i andre kvartal 2018.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Statistisk sentralbyrå.

Den foreløpige statistikken over skogavvirkning for salg viser at det ble avvirket 3 millioner kubikkmeter industrivirke for salg i andre kvartal 2019. Dette er en vekst på 5 prosent sammenlignet med andre kvartal 2018. Tømmerprisen økte med 11 prosent i samme periode. Bruttoverdien av tømmer solgt til industrien utgjorde 1,3 milliarder kroner, noe som er en økning på 16 prosent, viser nye tall fra statistikken Skogavvirkning for salg.

Gjennomsnittsprisen for massevirke av gran og furu økte med henholdsvis 29 og 32 prosent i 2 kvartal. Skogeierne fikk 353 kroner per kubikkmeter for grantømmer til massevirke og 339 kroner for furutømmer. Prisen på sagtømmer økte med 6 prosent. Det gir en pris på 489 og 530 kroner per kubikkmeter for henholdsvis furu og gran, skriver SSB.

Eksporten i andre kvartal 2019 endte på 962 000 kubikkmeter tømmer. Det er like mye som i samme periode i fjor.Massevirke utgjorde 60 prosent av eksporten.

(Kilde: SSB)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om