Illustrasjon: Veidekke
Illustrasjon: Veidekke

Veidekkes datterselskap Arcona bygger i tre på Trikåfabriken

Fabege har gitt Veidekkes datterselskap Arcona i oppdrag å bygge om Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad. Prosjektet består av ca. 25 000 kvadratmeter ombygging og nybygg og gjennomføres i tett samarbeid med kunden. Kontraktsummen er på 350 millioner svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Trikåfabriken består av fire hus med ulik alder, det eldste fra 1928. De eksisterende husene vil både bygges om og bygges på. Det nye påbygget på. 5 200 kvadratmeter får solid reisverk av krysslaminert tre og limtredragere, og tilbyggenes fasade blir i cortenstål. Eiendommen får åpne kontorlokaler og en romslig takterrasse med storslått utsikt over Södermalm og Hammarby Sjöstad, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Vi har god erfaring fra tidligere samarbeid med Arcona, for eksempel fra da vi sammen bygde Sveriges første vinhotell, The Winery Hotel. Nå gleder vi oss til å sammen utvikle Trikåfabriken videre gjennom et påbygg av tre, et materiale som får en stadig viktigere plass i byutviklingen på grunn av fornyelsesevnen og evnen til å binde opp karbondioksid, sier Klas Holmgren, leder for prosjekt og foredling hos Fabege i meldimgen.

Arcona er totalentreprenør og Tengbom arkitekter har tegnet prosjektet, som skal være innflyttingsklart i april 2019. Fabege har inngått en avtale med Naturvårdsverket som leietaker i en stor del av Trikåfabriken.

Les mer på Veidekkes nettsider

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her