Bollsta-Sawmill_438.jpg

Skal sortere med røntgen

SCAs Bollsta sagbruk i Sverige investerer i nytt utstyr for røntgen-sortering av tømmer.

Publisert

Bollsta sagbruk er et av SCA Timbers sju sagbruk, og har en produksjonskapasitet på 450 000 kubikkmeter trevarer av furu.

Samtidig med innføringen av nytt sorteringsutstyr, skal sagbruket fjerne kreosot-forurensinger som finnes i bakken fra tidligere aktivitet på området. Arbeidet forventes å være ferdig i løpet av sommeren.

– Ved hjelp av røntgensortering kan vi ivareta kvaliteten på tømmeret på bet mulig måte, og vi kan holde høy og jevn kvalitet. Vi reduserer mengden tre som går til spille, samtidig som vi sorterer ut det som ikke holder kvalitet, sier sagbrukssjef Katarina Levin i en pressemelding.

Bollsta sagbruk er et av SCA Timbers sju sagbruk, og har en produksjonskapasiet på 450 000 kubikkmeter trevarer av furu. Sagbruket sysselsetter 140 personer, og ligger i Kramfors kommune i Västernorrlands len.

SCA TIMBER er en av Europas største sagbrukskjeder, og består av sju sagbruk, treforedlingsenheter, distribusjons- og grossistvirksomhet. Den totale produksjonen av trevarer er på 1,8 kubikkmeter.

"
Powered by Labrador CMS