Barnas pris.jpg

Bergene Holm setter pris på tre-bruk

1. november går fristen ut for å sende inn bidrag til de ulike kategoriene i Bergene Holms populære Inspirasjonspris. Totalt 260 000 kroner skal deles ut til verdige vinnere som har vært kreative eller nyskapende med sine gjennomførte byggeprosjekter i tre.

Publisert

Bergene Holms inspirasjonspris er blitt en årlig og populær konkurranse der kandidatene nærmest står i kø for å få sine prosjekter vurdert. Vinnerne plukkes ut blant privatpersoner som har brukt tre i oppussing og bygging.

– Alle gjennomførte prosjekter kan være med uansett stil, størrelse og hvem som har utført arbeidet, sier kommunikasjonsdirektør Tone Bente Bergene Holm.

Hun er juryformann, og sier at Bergene Holm gjennom inspirasjonsprisene vil premiere de som opprettholder tradisjonene med å bygge, restaurere og pusse opp med nettopp tre.

Informasjon om søknadsskjemaer og kriterier for Inspirasjonsprisen 2010 ligger på Bergene Holm sine hjemmesider: www.bergeneholm.no

Prisen har fire kategorier:

Eksteriørprisen vektlegger gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer private bygg, hus og hytter. Det gjelder også tilbygg eller ombygging tilpasset eksisterende bygg. Premien er på 150 000 kroner.

"

Amalie Ree Harangen og Morten Harangen vant Inspirasjonsprisen i kategorien eksteriør for 2009. Juryformann Tone Bente Bergene Holm delte den ut. (Foto: Bergene Holm)

Uteromsprisen blir gitt til et prosjekt med spennende uterom i tre som harmonerer med øvrig bebyggelse, som for eksempel terrasse, balkong, lysthus, vinterhage, sjøbod og anneks. Premien er på 50 000 kroner.

Airin Wollan gjorde seg fortjent til Inspirasjonsprisen i kategorien uterom i fjor, blant annet med dette sjarmerende uterommet. (Foto: Bergene Holm)

Interiørprisen vurderes ut fra prosjekter med trepanel og listverk i gjennomført utførelse og harmonisk samspill med bygget for øvrig. Juryen applauderer i den forbindelse inspirerende bruk av panel og listverk utover tradisjonelle anvendelsesområder. Premien er på 50 000 kroner.

Fjorårets interiørpris gikk til Karina Sæbø Dale og Atle Voll. Her sammen med snekker Geir Åge Olsen og Morten Danielsen fra Maxbo Bærums Verk. (Foto: Bergene Holm)

Barnas trepris går til et prosjekt med kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av. I tillegg til en premie på 10 000 kroner, besøker sjefen over alle sjefer – Asgeir Borgemoen – vinneren.

For 2009 gikk denne til arkitektstudent Nils-Henrik Henningstad som blant annet laget dette huset til sin søster Hannah.

Powered by Labrador CMS