Byggeplass-2 (Ill.foto: Colourbox.com)

Færre byggeprosjekter gir permitterer

Utsettelse av byggeprosjekter og endringer i markedet, gjør at treindustriansatte må gå jula i møte med permisjons-spøkelset hengende over seg. Og verre kan det bli…

Publisert

Sviktende ordretilgang og utsatte byggeprosjekter er blant årsakene til at Lindal Treindustri må permittere. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

– I den økonomiske situasjonen vi er i nå, må vi skalere driften opp mot etterspørselen.

Det sier daglig leder Per Stensholt til Agderposten. Han ble ifølge avisen, for en måned siden, hentet til Lindal Treindustri (tidligere Lindal Hus) for å få økonomien på fote igjen. Permitteringsvarslene som nå er sendt ut, er delvis en følge av hans styring av bedriften som har 85 ansatte.

– Vi jobber kontinuerlig med å få inn nye oppdrag for å begrense omfanget av permitteringer, sier han til Tvedestrandposten.

– Lindal Treindustri AS går inn i 2011 med begrenset oppdragsmengde. Til tross for god ordrereserve, ser vi at flere av prosjektene som vi håpet igangsatt tidlig på året blir forskjøvet ut i tid. Samtidig har det vært svært lav ordretilgang i de siste månedene av 2010, heter det i en pressemelding.

Lindal driver både entreprenørvirksomhet og produksjon av takstoler, moduler og elementer. Alle deler av virksomheten blir rammet av permitteringer.

Foreløpig er det nærmere ti ansatte som har fått permitteringsvarsel. Ifølge Agderposten kan enda flere stå uten arbeidsoppgaver i januar dersom situasjonen ikke bedres utover i januar.

Powered by Labrador CMS