rune-abrahamsen.jpg

Priset for bruk av tre

Rune Braanaas Abrahamsen fra Lillehammer ble tildelt Innlandets Trepris for 2010.

Publisert

Rune Braanaas Abrahamsen har deltatt i utviklingen av moderne trebruer fra midten av 90-tallet. Denne uka ble han tildelt Innlandets Trepris for 2010. Foto: Halvor Løkken, Oppland fylkeskommune.

Årets prisvinner kan vise til en omfattende karriere og et banebrytende arbeid når det gjelder anvendelsen av tre, skriver Oppland Fylkeskommune på sine nettsider.

Abrahamsen har bidratt til at tre blir brukt som materiale i større konstruksjoner og til bygg der tre ikke tidligere ble vurdert som byggemateriale. Flere av hans løsninger har høstet internasjonal anerkjennelse.

Dette er noen av prosjektene prisvinneren har deltatt i:

• Branntomta i Trondheim. 5 etasjes kontor- og næringsbygg i sentrum. Innovativt bæresystem i limtre. Vært med fra skisseprosjekt til utbygging. Nominert til byggeskikkprisen. Ferdig bygget i 2006

• Expo-paviljongen i Shanghai. Utviklet og prosjektert innovativt bæresystem i tre i samarbeid med arkitektene Helen & Hard. Vant oppdraget i konkurranse med bl.a. Snøhetta. Dette er et av Kinas mest moderne trebygg. Avansert konstruksjon der tre kombineres med membran. Åpnet 1. mai 2010

• Kjøllsæterbrua, Rena. Militær bru utført med bærekonstruksjoner i tre for Forsvarsbygg. Byggverket ble nominert til Forsvarsbyggs arkitekturpris 2009. Dette er verdens sterkeste trebru. Den sto ferdig i 2006, og Abrahamsen presenterte brua på verdenskonferansen for trebruer i Japan i 2008.

• Innovativ løsning med bruk av massivtreelementer til rehabilitering av eksisterende brudekker. Blir benyttet på Hundorp bru i 2010.

• Har vært delaktig i utviklingen av moderne trebruer i Norge fra midten av 1990-tallet og frem til i dag. Gjennom sitt virke i Sweco har Abrahamsen vært involvert i planlegging og/eller bygging av 47 trebruer.

• Sitter i Standard Norges trekonstruksjonskomité.

• Barentshuset i Kirkenes. Utviklet konsept for å bygge et 20 etasjers høyt kontorbygg i Kirkenes. Realiseres hvis det blir nok leietakere

(Kilde: oppland.no)

Les mer om prisen og prisvinneren på nettsida for skog- og trestrategi for Hedmark og Oppland.

"
Powered by Labrador CMS