lærling.JPG

- Ta inn lærlinger

– Dyktige folk vokser ikke på trær. Byggenæringen må derfor ta inn så mange lærlinger de bare kan, oppfordres det i en artikkel skrevet av Per Helge Pedersen

Publisert

- Byggenæringen må ta inn så mange lærlinger de bare kan, oppfordrer Per Helge Pedersen på hjemmesiden til Norske Trevarefabrikkers Landsforbund. Dette bildet er fra Pretres nye fabrikk i Gausdal. (Foto: Even Rise)

I artikkelen fra Byggeindustrien slås det fast at det er en kamp om folk. Tallet på stillingsannonser øker sterkt, og behovet for arbeidsfolk er stort – og vil bare bli enda større.

– Oppgangen i byggenæringen er nå til å ta og føle på. Problemet for mange er hvordan man skal få tak i folk, i alle fall dyktige folk, skriver Per Helge Pedersen i bladet Byggeindustrien som er gjengitt hos Norske Trevarefabrikkers Landsforbund.

Han mener oppgangen vil holde seg lenge, og at det ser lyst ut hele det neste ti-året.

– Vi får bare håpe at det offentlige sørger for å ruste opp skoleverket slik at vi også får utdannet de menneskene byggenæringen så sårt trenger. Da tenker vi også på behovet for å styrke yrkesfagene, slår Pedersen.

Byggenæringen må ta inn så mange lærlinger de bare kan. I tillegg er det viktig å ta vare på de menneskene man har i jobb. Jeg tror mange bedrifter kommer til å ta bedre vare på de eldre arbeidstakerne, skriver Pedersen, som i Byggeindustrien karakteriserer det som galskap at enkelte bedrifter har betraktet ansatte over 45 år som gamle.

Les mer på: www.trevare.no/article.php?articleID=1352&categoryID=188

Powered by Labrador CMS