terje venold 4.JPG

Veidekke bytter hovedleverandør

Veidekke har ikke fornyet samarbeidet med Byggmakker. Deres nye hovedleverandør av trelast og byggevarer, gleder seg over avtalen med Veidekke som gir økt omsetning på mer enn 150 millioner kroner årlig.

Publisert

Optimera er ny hovedleverandør av trelast og byggevarer til Veidekke. (Illustrasjonsfoto)

Etter langvarige og intense forhandlinger ble Veidekke Entreprenør AS for få dager siden enige med Optimera. Avtalen innebærer at Optimera blir hovedleverandør av trelast og byggevarer i tre år fra nyttår. Dette gjelder for både Veidekke Entreprenør og selskapets datterselskaper. Det er også en opsjon på utvide med ytterligere to år.

Veidekke blir dermed Optimeras største kunde. Det forventes at avtalen vil gi Optimera en omsetning på opp mot 200 millioner kroner årlig. I 2010 handlet Veidekke hos Optimera for cirka 30 millioner kroner i 2010, men det var Byggmakker som var hovedleverandør.

– Optimera ble valgt fordi de totalt sett hadde det beste og mest komplette tilbudet. De har også gode logistikkløsninger med åtte forsyningslagre strategisk plassert i forhold til våre markedsområder. Det spilte også en viktig rolle, sier innkjøpssjef Ole Jakob Næss i Veidekke.

Inn i Hæhre

Etter mange års samarbeid med Albert Kr. Hæhre AS, ble det nylig inngått avtale om at Veidekke Entreprenør AS kjøper 51 prosent av aksjene i Hæhre-gruppens entreprenørvirksomhet.

– Skal vi beholde en ledende posisjon i dette markedet, må vi være best. Det er en glede å lansere vår nye fremtid sammen med Albert Kr. Hæhre og hans stab, sier administrerende direktør Dag Andresen i Veidekke.

– Kombinasjonen av Veidekkes ledende posisjon innen store og kompliserte betong- og tunnelarbeider med Hæhres ledende posisjon innen masseflytting, bidrar til å skape en komplett entreprenør for store anleggsprosjekter, legger han til.

Meld deg på og motta ukentlige nyhetsbrev fra Trenytt her: http://www.trenytt.no/id/39851.0

"
Powered by Labrador CMS