colourbox_skog_bredde

- Skogformuen råtner på rot

Samtidig som det er desperat mangel på virke i treforedlingsindustrien, råtner trønderske skoger. Det melder Trønder-Avisa.

Publisert

Bildetekst her...

– 12 millioner kubikkmeter skog har råtnet i Trøndelag. Dersom denne skogen hadde vært hugget og foredlet, ville den kunne skapt samfunnsverdier på mer enn 40 milliarder kroner, skriver Trønder-Avisa.

Og ifølge avisa vil svært mye av gammelskogen, som står i ulendt terreng uten skogsbilveier, også fortsette å råtne. Fylkesskogmester Gisle Westrum hos fylkesmannen i Nord-Trøndelag mener at over 25 prosent av denne gammelskogen allerede har begynt å råtne.

– Trøndelag har et samlet skogvolum på 86 millioner kubikkmeter, skriver avisa.

– Skogformuen vår er i ferd med å råtne opp. Vi har store skogsområder med bratt og lite bærekraftig terreng. For å kunne ta ut mer virke, må det bygges flere veier enn vi har i dag, sier fylkesskogsjef Kjersti Kinderås til avisa.

– Samfunnsøkonomisk vil det være enormt mye å hente dersom man fikk bygd flere skogsbilveier. Eneste mulighet er å hente ut tømmeret på barfrost, men det er et sjansespill slik vinterne har vært, sier Ole Bakke i Allskog.

Powered by Labrador CMS