lessing av tømmer på ATV

Informasjonen er for dårlig

Norsk Skogbruk mener det må informeres bedre om tømmerprisene.

Publisert

Norsk Skogbruk etterlyser informasjon om tømmerprisene. (Foto: Colourbox)

– Informasjonen om tømmerpriser, og ikke minst om hva en skogeier vil sitte igjen med etter avvirkning, generelt er for dårlig. Med Viken, Mjøsen og Vestskog som hederlige unntak, har ingen tømmerkjøpere lagt ut informasjon utover formuleringer som ”opp eller ned 30 kroner fra i fjor”.

Dette skriver Norsk Skogbruk, som har stor forståelse for at variasjoner i geografi og kvalitet gjør at man ikke alltid kan angi tømmerprisen eksakt, men at det må opereres med intervaller.

– Det vi ikke forstår, er at man av hensyn til konkurransesituasjonen ikke ønsker å gå ut med prisene. På andre områder, der konkurransen virkelig fungerer, er iøynefallende annonsering av prisene det viktigste virkemiddel. Hvorfor gjelder ikke dette for tømmer, spør Norsk Skogbruk.

Det poengteres at tømmerprisene som skal gjelde fra nyttår og ut april er avtalt. De fleste har fått med seg at massevirkeprisen på grunn av økt konkurranse har gått opp, mens sagbrukene ønsker en nedbygging av lagrene og derfor har senket prisene. Dermed rådes skogeieren blant annet til å prioritere tynning.

Les mer i artikkelen hos Norsk Skogbruk, som blant annet hevder at usikkerheten fører til passivitet.

"
Powered by Labrador CMS