Selger sagbruk og laftebedrift

Jan Erik Lehre lover at arbeidsplassene skal bestå når nye eiere overtar laftebedriften og sagbruket han driver. Det er en forutsetning for salget at driften videreføres.

Publisert

For ti år siden overtok, ifølge Gudbrandsdølen Dagningen, Jan Erik Lehre Bjorli Laftebygg. Han sikret også at sagbruket på Lesjaverk ikke ble solgt ut av kommunen i småbiter.

– Han har brukt flere år, og flere millioner kroner på moderniseringen av saga. Han har bygd nytt høvleri, ny laftehall og nye lagerbygg. I dag er laftebedriften og trelastbygget slått sammen, skriver GD.no

Og nå selger han altså treindustrivirksomheten sin nord i Gudbrandsdalen. Lehre ønsker ikke å si noe til avisen om hvem som er interessert i å kjøpe.

– Bygdas interesser blir ivaretatt på en god måte, slik forhandlingene ligger an i dag. Jeg er villig til å strekke meg langt for å få dette i havn, sier han til avisen.

– Vi er i en utviklingsfase både i sagbruket og laftevirksomheten, som jeg alene ikke har kapasitet til å ta. Men håndverkstradisjonene vil bli ført videre og arbeidsplassene skal sikres videre, sier Jan Erik Lehre til GD.no

"
Powered by Labrador CMS