tregulv.jpg

Hvordan påvirker trebruk opplevelsen av innemiljøet?

I en ny rapport forsøker Norsk Treteknisk Institutt å gi noen svar på dette spørsmålet.

Publisert

Ifølge Treteknisk er det mye som tyder på at tre kan ha en positiv psykologisk effekt, og at trebruk i innemiljøet kan være bra for brukernes trivsel og velvære.

Rapporten er en del av serien "FOKUS på tre", som er rettet både mot forbrukere og fagfolk i trebransjen.

I rapporten Opplevelse av trematerialer i innemiljø skriver Treteknisk følgende: Resultater fra en rekke studier tyder på at innslag av natur virker positivt inn på menneskers oppfatninger og opplevelser av sine omgivelser.

Og det er spesielt det naturlige i form av tre som gir oss den gode følelsen:En rekke studier har vist at fysiske egenskaper som kvistsetting, årringmønster og farge, påvirker treoverflaters visuelle egenskaper, slik at treprodukter med et helhetlig og harmonisk inntrykk foretrekkes, står det i rapporten. Studier har også vist at grad av bearbeiding påvirker materialenes inntrykk og vår opplevelse av dem:Svenske undersøkelser har konkludert med at trematerialer som ble karakterisert som naturlige, trelignende og levende ble foretrukket fremfor rom med trematerialer som karakteristikker som prosesserte (dvs. industrielt bearbeidet) og harde, skriver Treteknisk. Les mer om rapporten og last den ned på Norsk Treteknisk Institutt sine nettsider

"
Powered by Labrador CMS