Brekk1

Lanserer nasjonal trepris

For å motivere utbyggere, arkitekter og byggherrer til å bruke mer tre ber landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Innovasjon Norge og Trebasert Innovasjonsprogram om å opprette en pris for "fremragende og nyskapende bruk av tre".

Publisert

Prisen skal deles ut av landbruks- og matministeren årlig, og er ment å honorere prosjekter og miljøer som bidrar til å øke oppmerksomheten om bruk av tre som et moderne, miljøvennlig byggemateriale, skriver landbruks- og matdepartementet.Prisen, som er ett av flere tiltakspunkter knyttet til økt bruk av tre i den nylig framlagte landbruks- og matmeldingen, ble presentert av Brekk under hans innlegg i forbindelse med tre- og arkitekturseminaret på Grüne Woche i Berlin forrige uke.

– Jeg håper en slik pris kan være motiverende for alle aktører i verdikjeden og at tiltaket kan bidra til at vi blir enda flinkere til å se nye muligheter for å bruke tre i varige bygningskonstruksjoner, sier Brekk i en kommentar til prisopprettelsen.

Kriterier for prisen og prisens størrelse vil bli offentliggjort av Innovasjon Norge i løpet av vinteren 2012. Prisen skal deles ut årlig.

(Landbruks- og matdepartementet)

"
Powered by Labrador CMS