kulturhusetivennesla.jpg

Vant prisen for årets trebyggeri 2011

Under forrige ukes Byggedagene mottok Vennesla Kulturhus prisen ”Årets trebyggeri 2011”

Publisert

Faksimile: Haugland Miljø Innredning / virtualnorge.com

Kulturhuset bruker tre på en spennende og innovativ måte og har bidratt til å utvikle tre som byggemateriale, skriver Treteknisk på sine nettsider.

Konstruksjon og kledning i tre

" Prosjektet er realisert av Vennesla kommune i samarbeid med Helen og Hard arkitekter og lokale og nasjonale leverandører. Prosjektet har også fått utviklingsstøtte fra Innovasjon Norge.Det er brukt tre både i primærkonstruksjoner og som kledingsmateriale, og trekonstruksjonene spiller den viktigste rollen for bibliotekrommets særegne arkitektoniske uttrykk. De tekniske installasjonene for lys, ventilasjon og heis er integrert på en forbilledlig måte, skriver treteknisk.no.

Høy miljøprofil

Prosjektet har beregnet energi i henhold til energiklasse A og har generelt sett høy ”miljøprofil”. Prosjektet har bidratt til kompetanseutvikling for de involverte aktører og har bidratt til leverandørutvikling både lokalt og nasjonalt.

Flere imponerte juryen

Bakgrunnen for prisen ”Årets trebyggeri” er en økende interesse for tre som byggemateriale i større bygg og konstruksjoner, og hensikten er å oppmuntre og inspirere til videre utvikling av tre som materiale i store byggeprosjekter – gjerne i kombinasjon med andre materialer. Treteknisk og TreFokus har tatt initiativ til prisen og gjennomfører dette i nært samarbeid med Byggeindustrien/bygg.no.

Det ble sendt inn 12 forslag på ulike prosjekter som var ferdigstilt i løpet av 2011, og andre prsjekter juryen festet seg spesielt ved var Kilden konsert- og kulturhus i Kristiansand og Villreinsenteret i Hjerkinn Slik så juryen for ”Årets trebyggeri 2011” ut: Jørn Brunsell, Treteknisk Haakon Tronrud, Tronrudgruppen Kjersti Folvik, Multiconsult Bente Kleven, LPO Arkitekter Per Helge Pedersen, ByggeindustrienLes mer om konkurransen på Treteknisk sine nettsider

"
Powered by Labrador CMS