Massivtre-web.jpg

Innovasjonsmidler til forskning på massivtre

Et trebasert innovasjonsprogram, Massiv3, har ført til at NCC Utvikling AS har fått innvilget 860 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Publisert

NCC Utvikling AS har fått innvilget 860 000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge for å forske på massivtre. (Ill.foto: Colourbox.com)).

Formålet med programmet er å bidra til innovative løsninger med økt bruk av tre og leverandørutvikling i bransjen. Programmet skal også bidra til en markedsdrevet utvikling av framtidsrettede byggesystemer og design, skriver bygg.no.

– Tilskuddet er rettet mot å finansiere de ekstrakostnadene som oppstår ved at vi må prosjektere flere type løsninger, for å undersøke tekniske løsninger og ikke minst kostnadene forbundet med å bruke massivtre i et moderne leilighetsbygg opp mot tradisjonell bygging, sier Simon Ruud prosjektleder i NCC Utvikling til Byggeindustrien.

Konseptbasert jobbing

Selve prosjektet rundt massivtre var NCC i full gang med uavhengig av tilskuddet. Tilskuddet fra Innovasjon Norge bidrar imidlertid til at selskapet kan knytte til seg tyngre aktører og gir selskapet mulighet til å jobbe konseptbasert.

– NCC ønsker å utvikle en god byggemetode med massivtre og vurdere om dette kan være et godt konsept for miljøriktige og gode bygg og finne ut om massivtre kan være en mulig løsning for framtidens byggeri når vi også setter det inn i en industriell tankegang, sier Ruud.

Boligutvikleren har gått ut i markedet med en forespørsel på en kravspesifikasjon til tre aktører på et leilighetskonsept som innbefatter 16 leiligheter. Lokalisering av prosjektet er enda ikke avgjort.

– Vi kommer til å gjennomføre en evaluering i løpet av de nærmeste par månedene og tar deretter en avgjørelse på egnet lokalisering av massivtreprosjektet, sier han til bladet.

Energiklasse B

Det er i utgangspunktet ikke lagt et mål om å oppnå passivhusstandard.

– Vi skal levere energiklasse B, som er innenfor Grønn Standard vi opererer med for framtidige boligprosjekter. Ved bruk av massivtre er det også mulig å ende opp på et høyere nivå. Vårt utgangspunkt er å vurdere byggematerialet opp mot det som er tradisjonell byggemetode av leilighetsbygg per i dag, sier Ruud.

NCCs Grønne Standard skal følges opp fra tegnebrett til byggeplass for å sikre at nye boliger har lavere energiforbruk, et godt inneklima og mindre miljøbelastning.

(Kilde: bygg.no).

"
Powered by Labrador CMS