IMG_0619.JPG

Drevsjø Trelast gir opp

Omsetningssvikt og høy gjeld gjør at Drevsjø Trelast har stoppet driften. Mandag tok de den tunge veien til skifteretten for å melde oppbud.

Publisert

Konkursen i Drevsjø Trelast gjør at 19 ansatte står uten jobb. På tross av refinansiering i februar i fjor og frisk satsning i tiden etterpå, har ikke ledelsen lykkes med å styre selskapet mot forsvarlig drift.

– Vi har hatt en omsetningssvikt i forhold til de planene vi har hatt. Denne er såpass stor at vi har problemer med å betjene selskapets gjeldsbyrde, sier styreleder Asbjørn Bjørnstad til NRK.

At de ikke har fått det volumet ut i markedet som de ønsker, forklarer han med fall i markedet som følge av den økonomiske krisen i Europa, samt det faktum at Drevsjø Trelast er en nummer to-leverandør.

– Når markedet ramler, er det annenleverandøren det går utover, sier han til NRK.

Salget hos Drevsjø Trelast i 2011 var vesentlig svakere enn budsjettert. For å demme opp dette, har det vært gjennomført både permitteringer og øvrige kostnadskutt. Det er forsøkt å dimensjonere selskapets aktivitetsnivå etter markedet, men gjeldssituasjonen og mangel på ny egenkapital har umuliggjort dette.

– Vi håpet det ikke skulle ende på denne måten, men det ble dessverre slik, sier Bjørnstad til NRK.

– Det er å håpe at noen vil overta bedriften. Vi er optimister og føler, dog med noe usikkerhet, at Drevsjø Trelast er liv laget.

– Vi skal gjøre vårt for å stable på beina et brukbart alternativ. Men det er vanskelig å si om dette lar seg gjøre. Det er opp til panthaverne, Sparebank1 Hedmark og Innovasjon Norge, å gi mulighet for det, sier Bjørnstad.

I nærmeste fremtid skal det ifølge NRK gjennomføres samtaler mellom styret og eierne, eventuelt sammen med potensielle nye eiere og de største kreditorene.

– Det er for tidlig å si om tankene om videre drift kan realiseres. Det må avklares nærmere med panthaverne før det kan tas noe standpunkt om dette, sier bostyrer Jens Morten Nesset.

Powered by Labrador CMS