aamliraadhus-foto-Sigmund-T

Disse er nominert til Årets Trebyggeri

Etter å ha vurdert 20 kandidater, har juryen nå kommet frem til tre kandidater som er nominert til prisen Årets Trebyggeri.

Publisert

Prisen er en årlig markering av innovativ trearkitektur, og deles ut av Treteknisk og Trefokus i samarbeid med Byggeindustrien/bygg.no. Årets pris deles ut under Byggedagene 6. mars, og de nominerte er:

Åmli rådhus

Foto: Sigmund Tveit

Rådhuset sto ferdig høsten 2012, og det er brukt mye tre i byggingen: Ytterkledning på tak og vegger er kortreist malmfuru fra skogen i og nær Åmli, og i interiøret er det brukt eik på gulv, hvitoljet lønn i tak samt hvitoljet ask som veggkledning. I veggkonstruksjonen er det også brukt tre, mens den bærende konstruksjonen hovedsakelig er av betong.

Arkitekt for prosjektet har vært Ratio Arkitekter AS, og Skanska Norge AS er totalentreprenør.

Hadeland videregående skole

Foto: Ole Sand

Skolen, som har eget idrettsanlegg og bibliotek, sto ferdig i fjor, og oppfyller passivhusstandard. Konstruksjonen er i massivtre, og bygningsmassen knytter seg til terrenget på tre nivåer: Skoleinngang på nivå en, kulturinngang (bibliotek samt dans- og kultursal) på den andre, og inngang til Gran IL og Tannklinikken på nivå nummer tre. Idrettsanlegget er tilgjengelig fra alle nivåer.

Arkitekt for prosjektet er Lille Frøen arkitekter, og totalentreprenør var Opplandbygg

Aarhønehytta

FOR BILDER - SE: www.aarhonen.ntnu.no

" Studenthytta som i sin helhet er gjennomført som dugnadsarbeid av studenter ved NTNU sto ferdig i januar 2013, på Åtollen i Selbu kommune.Utvendig kledning er av tettvokst fjellgran, mens takbord og vannbrett er av kjerneved av furu. Disse materialene er ikke overflatebehandlet, og vil få en grå patina med årene. Innvendig er det brukt granpanel og furufiner som kledning. All trelast, bortsett fra furufiner, er handlet fra sagbruk innenfor en radius av 120 km fra byggetomta.

Arkitektene ble plukket ut gjennom en arkitektkonkurranse på arkitektlinjen, mens byggfaglig prosjektering er gjort av studenter med sommerjobb i Multiconsult

Du kan lese mer om de nominerte på bygg.no " Fjorårets vinner av Årets Trebyggeri var Vennesla Kulturhus(kilde: bygg.no)

Powered by Labrador CMS