Tone Bekkestad foreleser og jobber som konsulent innen miljø- og klimaproblematikk. Sammen med mannen ønsket hun å bygge et hus av naturlige og miljøvennlig produserte materialer men minst mulig vedlikeholdsbehov. (Foto: Martin Palven)
– Husets beliggenhet gjør at det tidvis utsettes for harde vindkast og kraftig regn. Derfor satte vi svært høye krav til klimaskall og stabilitet, sier Tone Bekkestad. (Foto: Martin Palven)
Den nyoppførte funksjonalistiske boligen går over to etasjer, og har store glassflater som gir panoramautsikt over landskapet omkring. (Foto: Martin Palven)
Hus-kledningen og tre-terrassen er kledd i produkter fra Kebon Character med kvister. (Foto: Martin Palven)

Kledde funkishuset i Kebony

Tone Bekkestad og mannen ville ha et hjem som passet med deres livsstil og engasjement for klima og miljø. Resultatet ble et attraktivt og funksjonelt hus som står til omgivelsene og er godt rustet mot vær og vind.

Publisert

Ekteparet hadde høye ambisjoner for boligen i Billingstad utenfor Oslo. Huset er bygget på en høytliggende og kupert tomt mellom Oslofjorden og Skaugumsåsen, og var opprinnelig en del av en huskatalog. Flere store endringer ble gjort for å tilpasse huset til tomten og parets egne preferanser.

– Vi ønsket oss et hjem som var en del av landskapet rundt, og ville sette fokus på den fantastiske utsikten. Det måtte også være bærekraftig og miljøvennlig, sier Tone Bekkestad i en pressemelding fra Kebony.

Unngår kostbart vedlikeholdsarbeid

Bekkestad foreleser og jobber som konsulent innen miljø- og klimaproblematikk. Paret brukte mye tid på å velge materialer og tekniske løsninger som passet til deres bolig, og de tok utgangspunkt i ønsket om å prioritere naturlige og miljøvennlig produserte materialer som behøvde så lite vedlikehold som mulig.

– Dette valget gjorde at vi unngår kostbart og tidkrevende vedlikeholdsarbeid, og slipper å kjøpe nye produkter som kan inneholde skadelige kjemikalier.

Den nyoppførte funksjonalistiske boligen går over to etasjer, og har store glassflater som gir panoramautsikt over landskapet omkring. Huset og terrassen er kledd i produkter fra Kebony Character med kvister, et valg som stemmer overens med parets krav til bærekraft og minimalt vedlikehold.

Skifter farge

– Den utvendige kledningen er mørkebrun, men vil med tiden skifte farge til nydelig sølvgrått uten at vi trenger å male eller behandle treverket, sier Tone Bekkestad.

– Husets beliggenhet gjør at det tidvis utsettes for harde vindkast og kraftig regn. Derfor satte vi svært høye krav til klimaskall og stabilitet, fortsetter Tone Bekkestad. – Vi var veldig nøye med å sikre at huset var godt rustet mot vær og vind, og dette var en av grunnene til at vi investerte i et forseglet og godt isolert klimaskall. De energieffektive vinduene og den slitesterke fasaden bidrar til dette.

Bygget ble påbegynt høsten 2015, og sto ferdig i april 2016, da paret flyttet inn.

– Vi brukte mye tid og krefter på å planlegge huset og velge de riktige løsningene. Heldigvis ble vi veldig fornøyde med resultatet, og nyter nå vårt nye hjem til fulle, sier Tone Bekkestad.

(Pressemelding)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Teknologien bak Kebony® er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Denne prosessen forbedrer egenskapene til treet ved hjelp av en bio-basert væske. Prosessen gir treets cellestruktur en permanent endring med de ypperste egenskaper og dyp brunfarge som kan sammenlignes med eksklusive tropiske tresorter.

    Kebony garanterer en utendørs levetid på 30 år.  Det er veldig holdbart, krever ikke vedlikehold, kun vanlig rengjøring og det er svanemerket og FSC-sertifisert.

    (Kilde: Kebony)

     

    Powered by Labrador CMS