Fra skolens inngangsparti åpner etasjene seg oppover i allmenningen, og de som kommer blir møtt med nydelig utsyn mot Mjåvatn. (Illustrasjon: 3D illustratør: Archivisuals, Arkitekt: LINK arkitektur Landskap: Snøhetta)
(Illustrasjon: 3D illustratør: Archivisuals, Arkitekt: LINK arkitektur Landskap: Snøhetta)
De ulike bygningselementene ligger som terrasser i landskapet, og knytter seg tett inn mot allmenningen. (Illustrasjon: 3D illustratør: Archivisuals, Arkitekt: LINK arkitektur Landskap: Snøhetta)
Sentralt i hele prosjektets filosofi er tilpasning til eksisterende terreng, og utnyttelse av dette. (Illustrasjon: 3D illustratør: Archivisuals, Arkitekt: LINK arkitektur Landskap: Snøhetta)

Tvedestrand får treskole

Forslaget «Kapla» fra Veidekke AS med Link Arkitektur og Snøhetta som arkitekter har vunnet konkurransen om ny videregående skole og idrettsanlegg i Tvedestrand.

Publisert

Aust-Agder fylkeskommune og Tvedestrand kommune kunngjorde i juli 2016 en konkurranse om utforming av ny videregående skole og idrettsanlegg på Mjåvann i Tvedestrand og fikk inn fem forslag. Denne uka kunngjorde fylkeskommunen vinneren – Kapla fra Link Arkitektur og Snøhetta.

Du kan se en større presentasjon av prosjektet her (pdf).

Den nye skolen i Tvedestrand skal dimensjoneres for 690 elever og 140 ansatte. Anlegget er planlagt med et bruttoareal på omkring 19 000 m2. Tomta ligger ved Mjåvann i et kupert område.

Skolestart i det nye anlegget er planlagt i august 2019.

– Vinnerforslaget gir med sitt uttrykk assosiasjoner til dimensjonene i trehusbyen i Tvedestrand. Idrettshallen og idrettsanlegget, som Tvedestrand kommune skal finansiere, er knyttet til skolen på en måte som gjør at anleggene vil henge meget godt sammen. Dette har vært viktig for Tvedestrand kommune og vil medføre at Tvedestrands befolkning gjennom felles bruk med skolen får egnede arealer og en flott storstue for større forsamlinger, sier medlem i styringsgruppen og rådmann i Tvedestrand kommune Jarle Bjørn Hanken på kommunens nettsider.

Les mer om prosjektet på nettsidene til Tvedestrand kommune

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS