Frokostmøte: Innovasjon i treforedlingsindustrien
Norsk skogsindustri er i dag verdensledende. Men er vi nok innovative til å mestre global konkurranse og skape nye vekstnæringer? Det skal debatteres den 19 august.
Nye innovasjoner innenfor treforedlingsindustrien skaper helt nye produkter, og i dag foregår det omfattende forskning og utvikling hos mange norske treforedlingsbedrifter. Forvalter vi dagens skogressurser godt nok til å skape nye, fremtidige vekstnæringer som mestrer fremtidens globale konkurranse?
Det skal diskuteres under frokostmøtet som Norsk Industri arrangerer fredag 19. august under Arendalsuka.
Møtet varer fra 08.30 til 10.00, og disse vil delta i paneldebatten:
Sven Ombudstvedt (Norske Skog)
Dag Arthur Aasbø (Borregaard)
Olav Veum (Norges Skogeierforbund)
Frederic Hauge (Bellona)
Else May Botten (Ap)
Gunnar Gundersen (H)
Rasmus Hansson (Miljøpartiet de Grønne)
Inger-Lise Nøstvik (NPI).
Les mer om Arendalsuka og frokostmøtet her
Les også mer om arrangementet på Norsk Industri sine nettsider
Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.
Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement
Her får du et innblikk i hva vi skriver om
Eksempler på innovasjon i norsk treforedlingsindustri:
Norske Skog har igangsatt biogassprosjekter ved flere av sine fabrikker og er med støtte fra Innovasjon Norge i full gang med å utnytte tremassen til nye, fornybare produkter som vil erstatte dagens fossile plastprodukter.
Borregaard har mottatt EU-støtte på EUR 25 millioner, tilsvarende 232 millioner kroner, til utvikling og kommersialisering av mikrofibrillær cellulose under merkenavnet Exilva. Med støtte fra Innovasjon Norge satser de på å utvikle produkter fra sukker med høy verdi.
Les mer
Hunton investerer rundt 120 millioner kroner i en ny fabrikk på Gjøvik for produksjon av naturvennlig trefiberisolasjon. Den nye fabrikken vil sysselsette rundt 50 personer og forbruke 70 000 kubikkmeter gran hvert år.
Les mer